Îlot De Spiegel (in opstart)

schets Îlot de Spiegel
zaterdag 20 mei
Zaterdag van 11u tot 13u

Ilôt De Spiegel doet mee aan de Samenhuizendag! Tussen 11u en 13u kun je op onze site terecht voor een voorstelling van het toekomstige project en voor soep, hapjes en een drankje. 

Delen is de nieuwe rijkdom!

Îlot de Spiegel (vzw) creëert een cohousingproject in Jette, op een steenworp van place Miroir/het Koningin Astridplein. Wij dienen eind april 2017 de aanvraag in voor het bouwen van 12 units in een binnengebied waar vroeger een metaalverwerkend bedrijfje was. Sommige volumes behouden we; we slopen een deel van de bestaande gebouwen, en bouwen ook enkele nieuwe units.

Onze architecten zijn Stekke&Fraas (http://www.stekkeplusfraas.be/pages/nl/index.php). Met ons ontwerp werden we laureaat van de projectoproep Be.Exemplary 2016: http://beexemplary.brussels/nl/laureaten-ilot-de-spiegel.php.

Onze units komen rondom een gemeenschappelijke tuin. Daarnaast voorzien we ook een gezellige polyvalente ruimte, een wassalon, een knutselruimte, een moestuin met kippen en composteerplek, gedeelde fietsenstalling...

Onze groep bestaat momenteel uit 9 families: gezinnen met en zonder kinderen, koppels en alleenstaanden. Onze leeftijden variëren van 7 maand tot 70 jaar. Er zijn momenteel nog drie units beschikbaar: twee studio's en één appartement met twee slaapkamers.

Welkom op de Samenhuizendag van 20 mei om met ons kennis te maken!

Juridisch: 
nu vzw, later vereniging van mede-eigendom
Aantal units: 
12
Aantal bewoners: 
19

Îlot De Spiegel (in opstart)

Postcode: 
1090
Gemeente: 
Jette (Brussel)
Stad: 
Jette
Straat en nummer: 
Walenstraat 28
lat: 
50.8745759
long: 
4.3242749