Cohousing Outgaarden

Cohousing Outgaarden
Cohousing Outgaarden
Cohousing Outgaarden
Cohousing Outgaarden
Cohousing Outgaarden

“In het woonproject dat we beogen zien we een evenwicht tussen het sociale en toch voldoende privacy. De privacy vertaalt zich in de privé woon- en tuin- eenheden. Het sociale aspect in de gemeenschappelijke tuin en binnenspeelruimte die kansen creëert tot ontmoeting.” 

Wij wonen op een grond van 22are, in Outgaarden (Hoegaarden) met Tienen op 6 km afstand. Aansluitende aan onze woning ligt een bouwgrond. We willen in combinatie met ons huis en de bouwgrond drie wooneenheden creëren. Elke woning heeft een eigen privé-tuin en daarnaast is er een gemeenschappelijk stuk tuin en binnenruimte. 

De concrete invulling van het bouwproject zou in het voorbereidingsproces door alle participanten samen gebeuren, waarbij iedereen eigen accenten kan aanbrengen.

Ons co-woon project is ingebed in een actieve buurt.

Gelijk lopend met het proces van ons project werken we samen aan een actieve buurt. Waarvan we hopen dat medebewoners van het co-woon project ook aan willen deelnemen, maar het blijft vrijblijvend. Het is een initiatief dat we reeds starten met gezinnen uit de buurt.

We hebben onze grond voor een stuk van ongeveer 16 aren, ter beschikking gesteld voor een samentuin. We zijn dus trekker van de Samentuin “Denhof”. Daarin werken we met 5 andere tuiniers elk aan zijn groentetuin van 30m2 en een stuk gemeenschappelijke tuin.We hebben ook een gemeenschappelijke speelplek met speeltuigen en trampoline die open staat voor de buurt. Deze tuin is ook bevolkt door dieren: schapen, varkens, kippen die we samen verzorgen en naar voorbeeld van het  project spilvarken in Gent ook samen consumeren als voedsel zodat er een duurzame keten ontstaat van afval tot voedsel.  Met enkele gezinnen uit de buurt wordt er gestreefd naar recreatie, ontspanning &  gedeeltelijke zelfvoorziening.

Hopelijk wordt het draagvlak van deze samentuin Denhof groter door de deelname van de andere medebewoners van ons Co-woon project. Maar dit is vrijblijvend en mensen kunnen kiezen of ze mee in deze bestaande dynamiek stappen of niet. Meer uitleg en beelden vindt je op de facebookpagina van Samentuin Denhof (besloten groep ) je kan je aanmelden en dan voegen we je toe aan de groep.

Meer info op facebookpagina Samentuin Denhof of Cohousing Outgaarden.

Hanne De Smedt: hannekeds@hotmail.com GSM: 0485/11 98 47 of 0488 65 21 32

Sven Dillemans: svendillemans@hotmail.com GSM: 0486 44 25 12

Juridisch: 
mede-eigendom
Aantal units: 
4
Groep: 
gemengde leeftijden

Cohousing Outgaarden

Postcode: 
3321
Gemeente: 
Hoegaarden
Stad: 
Outgaarden
lat: 
long: