Voor elk wat wils

De Samenhuizendag is een 2-daags evenement waarbij bestaande en opstartende woongemeenschappen hun deuren openstellen voor het brede publiek. Deze dagen zijn een uitgelezen kans om eens sfeer op te snuiven in gemeenschappen, te kijken hoe zij dingen aanpakken en ervaringen uit te wisselen. Ieder jaar vindt de Samenhuizendag plaats in mei. Het evenement is een initiatief van Samenhuizen vzw om gemeenschappelijk wonen bekender te maken bij het brede publiek. Anderzijds weten we ook dat mensen die al in woongemeenschappen wonen de dagen gebruiken om meer inspiratie op te doen over gemeenschappelijk wonen.

Het programma van de Samenhuizendag vind je hieronder en bij “Extra activiteiten”.

Initiatief in de buurt ?

Kies hieronder een regio en klik op zoeken.
Cohousing Kortrijk

Cohousing Kortrijk (in opstart)

Sint-Denijsestraat 1
Kortrijk

Van 10 tot 12u: infomoment bij Vormingplus (Wandelweg 11), aansluitend rondleiding op de site (kop van Prado, begin Sint-Denijsestraat). Wie wil kan blijven picknicken.

 

Cohousingproject nabij het station en centrum van Kortrijk, met 20 wooneenheden van verschillende groottes én gemeenschappelijke binnenruimtes en tuin.

50.8242405
3.2725651
Streefbeeld

Gummarushof (in opstart)

Kerkhoflei 41-43
Mechelen

Op de site van een voormalig scholcomplex, oude kerk en pastorij worden 23 woningen gepland.

51.0382942
4.483078
Kasteel Nieuwenhoven

Kasteel Nieuwenhoven

Engelbamp 55
Sint-Truiden

Telkens start rondleiding om 14u (duurt tot 16u). Graag mailen welke dag en met hoeveel je komt naar info@kasteelnieuwenhoven.be

Samen wonen op een kasteel domein? Sommige woningen zijn te bezichtigen op deze dagen en natuurlijk krijgen jullie uitleg over de hele plek!
Er zijn nog een paar woningen te koop en als er iemand tijdelijk hier wil wonen kan dit in cohousing in het koetshuis, als er een kamer vrij is natuurlijk.
Je bent van harte welkom!
50.8566537
5.2089784