De Sinkel - cowonen Diest

zondag 21 mei
Zondag van 10 tot 17u

Go-cart parcour! Video's, foto's en uitleg over inspirerende cohousingprojecten.

Toekomstplannen van De sinkel. Bekijken van de woning die te koop staat.

Iets om te eten en te drinken! Pannenkoeken met meel gemalen door de molen van Schaffen. De molen ligt 800 m verder en is eveneens te bezichtigen tussen 10u en 13u.

 

De Sinkel is een kleinschalig cohousing project op fietsafstand van Diest. Drie gezinnen nestelen zich in een oude boerderij en brengen deze karaktervolle plek weer tot leven. De boerderij ligt in een doodlopende straat in een gezellige buurt.

De drie woningen staan apart en hebben alle nodige voorzieningen, ze vormen onafhankelijke units. Samen gebruiken we het erf van de boerderij, de tuin, het atelier, de schuur en de fietsenstalling.

Er is de mogelijkheid om aan autodelen te doen. De laadpaal voor een elektrische wagen is voorzien. We hopen op veel leuke contacten en gedeelde plannen. In de schuur ontvangen we af en toe muzikanten voor een optreden van het lokale cultuurinitiatief ‘Chapeau’.  Ook de winterdrink van de buurt gaat hier door.

Het bakhuis is verbouwd tot woning. Het oorspronkelijke woonhuis moet nog gerenoveerd worden en naast de schuur zal een nieuwe woning opgetrokken worden. Alle nutsvoorzieningen zijn reeds aangelegd.  Wanneer we hier allen wonen, kunnen we samen de schuur en de tuin onder handen nemen. We kijken er naar uit!

Aantal units: 
3
Groep: 
gemengde leeftijden
Opmerking: 
Nog 2 woningen beschikbaar
Aantal bewoners: 
12

De Sinkel - cowonen Diest

Postcode: 
3290
Gemeente: 
Schaffen
Stad: 
Schaffen
Straat en nummer: 
Pater Daemsstraat 10
lat: 
51.0032033
long: 
5.0803708