Abbeyfield Ithaca opent haar deuren voor het publiek

Het Brussels gewest is sinds februari een Abbeyfield-project rijker. Vandaag (10 juli) konden ook de buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis maken met Abbeyfield Ithaca (Neder-over-Heembeek) tijdens de housewarming. De bewoners tonen zich alvast enthousiast over hun kersverse woonst: "Onze appartementen zijn compact, maar mooi en praktisch. En bovenal: we hebben hier een fijne bende bewoners." 

Het project ligt aan de Kruisberg aan de rand van Neder-over-Heembeek met Strombeek-Bever. Het project omvat tien compacte appartementen voor alleenstaande 55+-ers. Daarnaast zijn er nog verschillende gedeelde ruimtes zoals een ruime keuken en salon, een gastenkamer, berging, fietsenhok en een fijne tuin met een prachtig zicht over de Brusselse skyline. De opening van het project trekt dan ook veel geïnteresseerden, waaronder veel kandidaatbewoners. Bewoner Dario beseft dat hij geluk heeft: "Het aantal samenhuisprojecten waarin de bewoners geen eigenaars maar zoals hier huurders zijn, is zeer beperkt. Ik heb dan ook lang naar een project zoals dit gezocht."

Het nieuwe Abbeyfield-project Ithaca is het derde project in het Brussels gewest. De twee andere Abbeyfield-huizen Martin le Pêcheur en Entre voisins zijn gelegen in Watermaal-Bosvoorde en Etterbeek. In Vlaanderen zijn er verschillende projecten in aanbouw en in de planning. In Abbeyfield Ithaca zijn er nog drie appartementen vrij. Meer info? Zie de website van Abbeyfield Vlaanderen

Abbeyfield Ithaca Neder-over-Heembeek

Categorie: