Autodelen 3.0 in Vlaams-Brabant

Naast ruimte delen, grote en kleine zorgen delen, is de auto een van de dingen die met plezier gedeeld wordt onder huisgenoten en buren (al dan niet van een cohousingproject). Ondertussen bestaan er al zeer diverse manieren en complementaire mogelijkheden en systemen, geschikt voor elke situatie: afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je hem nodig hebt, en waar je woont (in een centrum of eerder afgelegen). Een algemeen overzicht vind je op Autodelen.net

Aangezien Samenhuizen vzw dit groeiende delende gebruik en de evolutie naar nog duurzamere initatieven toejuicht, ondertekenden ook wij de Green Deal Gedeelde Mobiliteit. En momenteel beweegt er heel wat, ook in Vlaams-Brabant. Daarom delen we de volgende twee oproepen met jullie. Timmeren jullie mee aan de weg van elektrisch autodelen?

Testrijders gezocht in Vlaams-Brabant
BBL wil iedereen de kans geven om elektrisch rijden uit te testen. Want wie één keer elektrisch heeft gereden, wil vaak niet meer terug. Testrijders zijn dus ambassadeurs van elektrisch rijden, én van autodelen.
Het aanbod is gebaseerd op een leasing van een Nissan Leaf voor 3 jaar.
Alle info bij Testrijders

De Partago manier: 100% elektrisch en coöperatief
De burgercoöperatie Partago zag het levenslicht in 2015. Momenteel rijden er reeds meer dan 25 100% elektrische Partago-wagens rond in Vlaanderen. De coöperanten van Partago gaan samen voor gezonde buurten door op een gebruiksvriendelijke manier te kiezen voor de beste optie voor hun automobiliteit.
Momenteel start Partago op in Beersel en zijn er contacten met Licht Leuven, maar het aanbod geldt ook in de rest van Vlaanderen. Het is gebaseerd op een groepje buren die zich samen engageren. Of er kan iemand voordelig een nieuwe Renault Zoé kopen en deze delen via Partago.
Alle info bij Partago

Bekijk zeker de verschillende opties eens in detail en kies de gepaste formule voor jouw buurt!
Ben je benieuwd naar de meest aangewezen formule voor jouw samenhuissituatie? Dan kan je terecht bij info@samenhuizen.be

Foto: Jasper Léonard

Categorie: