Cafémoment cohousing 55-plus Abbeyfield Malle

dinsdag, 22 oktober, 2019 - 14:00

Abbeyfield staat voor een kleinschalige groepswoning van 55-plussers die kiezen voor een goede mix aan “Privé wonen” en "Samen leven". In een Abbeyfieldhuis wonen een 10-tal mensen. Ieder heeft er zijn privé appartement met eigen living, een ingerichte keukenhoek, aparte slaapkamer met inloopdouche met toilet. Zo kan je er actief en zelfstandig wonen, familie en vrienden ontvangen naar wens. Je leeft er zoals thuis. Bovendien is er extra-plaats om zich samen thuis te voelen: een gemeenschappelijke leefruimte en keuken, een logeerkamer en meestal ook een tuin, een wasplaats en een fietsstalling. Een Abbeyfieldhuis is actief geïntegreerd in de omliggende wijk.

 

Door te kiezen voor deze woonvorm ervaren de bewoners tegelijkertijd veiligheid, verbondenheid met andere bewoners en de wijk, de vrijheid om hun leven zelfstandig in te richten.  Wie toetreedt, onderschrijft de levensvisie om solidair en betrokken door het leven te gaan. Ieder betaalt een participatie (huur en werkingskosten van het huis). Abbeyfield als organisatie ontstond in Engeland in 1956. Het eerste Abbeyfieldhuis was gelegen in de Abbeyfield Road, vandaar de naam Abbeyfield. Elk Abbeyfieldhuis ontwikkelt zich volgens de cultuur van de lokale bevolking in functie van de vragen van de bewoners.

 

Dit nieuw concept van Privé wonen en tegelijkertijd Samen leven wint aan belangstelling in Vlaanderen, mede dankzij de steun van de Provincie Antwerpen.

 

Wil je er meer over weten, kom vrijblijvend luisteren en vragen stellen tijdens één van onze infomomenten. 

Infomomenten in Café Trappisten: Dinsdagnamiddag 22 oktober om 14.00 uur     

Op volgend adres:  Antwerpsesteenweg 487 te Westmalle

Graag een seintje vooraf. Dit kan via mail isabelle.de.witte@abbeyfield.be of telefonisch via gsm 0477.45.39.27

Breng gerust familie, vrienden of andere geïnteresseerden mee. 

Je kan al eens rondkijken op de website www.abbeyfieldvlaanderen.be. Je vindt er informatie over de reeds bestaande Abbeyfieldhuizen en over de Abbeyfieldhuizen die in opbouw zijn.

Afbeelding: 
Mailadres: 
isabelle.de.witte@abbeyfield.be