Cohousing Café

donderdag, 25 april, 2019 - 20:00

Op 25 april komen we weer samen in de gezellige brasserie van het Casino in Beringen om uitleg te geven over ons cohousingproject.
Benieuwd hoe de cohousing-plannen van TRiS evolueren? Interesse om in Stal-Beringen te cohousen? Kom je vrijblijvend informeren!


Nu onze plannen voor 99% rond zijn, kunnen we jullie mooie dingen laten zien.
Op bijgevoegde foto zie je hoe de huizen er opgesteld staan, hoe het common house er uitziet, hoe groot de tuin is waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen en merk je wat voor een ruimtelijk gevoel dit bij je oproept!
Elke bewoner heeft zijn/haar eigen compacte woning en kan het common house gebruiken als verlengstuk van de woning. Je bent omringd door meer dan goede buren, natuur, een moestuin en een hele hoge berg, de TRiS.
Met onze groep enthousiaste mensen hebben we een visietekst uitgeschreven die vier pijlers bevat die we zeer belangrijk vinden. Op ecologisch, financieel, sociaal en praktisch gebied dient ons project een meerwaarde te bieden aan iedereen die zich hierin kan terugvinden. Omgekeerd zorgt iedere bewoner net door zijn/haar engagement ervoor dat deze visie nog meer waarde krijgt.
We staan geïnteresseerden te woord die meer info willen over het cohousingproject dat gerealiseerd wordt in Stal-Koersel (Beringen). We pachten grond van de kerkfabriek in de Orgelwinningstraat. Architecte Evie Favoreel van het bureau Archi-F uit Ham heeft, samen met medewerkster Mariska Hobo, vorm gegeven aan onze droom.
Wordt dit ook jouw droom?
Word jij onze buur?
Vijf woningen zijn al verkocht, de andere vijf staan te koop. Je kan kiezen uit een huis voor een alleenstaande of voor een klein of groot gezin.
Deel je de visie van kleiner of compacter wonen, zie je het ook zitten om spullen als grasmachine, wasmachine, gezelschapsspelletjes enz.. te delen, ben je sociaal ingesteld om betrokken samen te leven, evenwel met respect voor ieders privacy, zie je de voordelen van het gebruik van een common house... kom dan gerust eens luisteren naar onze plannen en deel je wensen met ons.

Data: donderdagavonden 25 april; 30 mei en 27 juni 2019
plaats: Brasserie Whatz Hap, Kioskplein 25, 3582 Beringen
uur: 20.00 tot 21.30u
organisatie: CohousingTRiS, i.s.m. Cohousing Limburg
contact : cohousingtris@gmail.com of info@cohousinglimburg.be

Welkom... en men zegge het voort!

Afbeelding: