Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: algemene vergadering

donderdag, 12 november, 2020 - 19:00

Algemene vergadering van onze startersgroep.
De startersgroep komt op regelmatige tijdstippen samen om de krijtlijnen van het cohousing project verder uit te zetten. Agenda topics zijn o.a.: architectuur, natuur, ecologie en duurzaamheid, financiën, timing & planning, samenleven, communicatie... 

Cohousing De Klijte is een cohousing project met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte, de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit twaalf woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien, zoals een moestuin, boomgaard, speelnatuur, een polyvalente ruimte (common house), een werkplaats, fietsenstalling, parking met mogelijkheid van autodelen etc.

Corona informatie: De infosessies met rondleiding en de algemene vergaderingen gaan op de hoeve zelf door. We houden hierbij steeds de nodige afstands- en hygiëneregels in acht en de eventuele mondmaskerplicht. De corona maatregelen volgen we van nabij op en we sturen bij, waar nodig. Vooraf inschrijven is vereist, zodat we alles goed kunnen voorbereiden. Bij te grote interesse voor een infosessie bijvoorbeeld, kijken we om de groep te splitsen door een extra moment te creëren.