Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: info- en startvergadering (CORONA UPDATE: enkel individueel bezoek hoeve mogelijk)

zaterdag, 14 maart, 2020 - 14:00

VERGADERING AFGELAST in navolging richtlijnen coronavirus - wordt uitgesteld naar latere datum
Rondleiding/bezoek hoeve: enkel individueel/per gezin na afspraak: stuur een mail naar mark.cohousingdeklijte@gmail.com, met vermelding gsm nummer waarop je bereikbaar bent. Mark neemt dan zelf contact op.

Cohousing De Klijte is een opstartend cohousing project met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit een tiental woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden er tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien.

Het unieke en aantrekkelijke van dit project? De erfgoedwaarde, de stilte, het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter. Qua bereikbaarheid de nabijheid van invalswegen en de gemeente Zwevegem en kernstad Kortrijk beide op fietsafstand, een station op 6 en 12 km.

Heb je interesse in dit project en wil je er meer over vernemen? Dan nodigen we je graag uit op de info-en startvergadering van de groep toekomstige bewoners. Samen zullen we het project verder uitwerken. Deze vergadering gaat door op zaterdag 14 maart van 14 tot 16 uur, in de hoeve in De Klijte 12, Moen-Zwevegem. Als je de hoeve (nog) eens wil zien, kom dan vooraf naar de rondleiding om 13u30.

Op de agenda:

  • Uitleg over het project en verslag van de vergadering met de dienst wonen en de burgemeester. Mark Debaillie, initiatiefnemer Cohousing De Klijte
  • Voorleggen van de schetsplannen en het verloop van de plannings-en bouwfase. Wat zal de kostprijs zijn? Martijn De Coster, architect eA+
  • Uitleg over de inbreng en begeleiding door Gemeengoed, onafhankelijke cohousingbegeleiding. Jeroen Gaeremynck, Gemeengoed

Inschrijven kan via e-mail, met vermelding van uw naam, gsm nummer en het aantal personen.

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.de klijte@gmail.com