Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: infosessie en algemene vergadering

donderdag, 10 september, 2020 - 18:00

Cohousing De Klijte is een cohousing project met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte, de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit een tiental woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden er tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien.

Interesse in ons cohousingproject? Dan nodigen we je graag uit op een van onze infosessies.
Je krijgt een rondleiding op hoeve De Klijte en verdere informatie over het cohousing project.
Hierna kan je vrijblijvend, dit is aansluitend om 19u, de algemene vergadering van de startersgroep bijwonen. Zo maak je van dichtbij kennis met het concrete reilen en zeilen binnen de groep. De startergroep komt op regelmatige tijdstippen samen om de krijtlijnen van het cohousing project verder uit te zetten. Agenda topics zijn o.a.: architectuur, natuur, ecologie en duurzaamheid, financiën, timing & planning, samenleven, communicatie...
Inschrijven kan via cohousing.deklijte@gmail.com
Corona informatie: De infosessies met rondleiding en de algemene vergaderingen gaan terug op de hoeve zelf door. We houden hierbij steeds de nodige afstands- en hygiëneregels in acht. Vooraf inschrijven is vereist, zodat we alles goed kunnen voorbereiden. Bij te grote interesse voor een infosessie bijvoorbeeld, kijken we om de groep te splitsen door een extra moment te creëren.

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.de klijte@gmail.com