Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: infosessie en algemene vergadering

zaterdag, 24 oktober, 2020 - 10:00

Kom kennis maken met Cohousing De Klijte op een infosessie met rondleiding!
We verwelkomen je graag bij ons ter plaatse op hoeve De Klijte, De Klijte 12 in 8552 Moen-Zwevegem. Je krijgt een rondleiding en verdere uitleg over ons cohousing project. Dit gaat door op zaterdag 24 oktober van 10 tot 12 uur. Bij verdere interesse kan je vrijblijvend aansluiten bij de algemene vergadering van de startersgroep op dinsdag 27 oktober, van 19u tot ± 22u. Zo maak je kennis met de groep en het concrete reilen en zeilen binnen ons project. De startersgroep komt op regelmatige tijdstippen samen om de krijtlijnen van het cohousing project verder uit te zetten. Agenda topics zijn o.a.: architectuur, natuur, ecologie en duurzaamheid, financiën, timing & planning, samenleven, communicatie...
Inschrijven kan via het interesseformulier op onze website: volg deze link
Of via onze mailbox: cohousing.deklijte@gmail.com, graag het aantal personen vermelden en de infosessie waarvoor je inschrijft

Cohousing De Klijte is een cohousingproject met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte, de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit twaalf woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien, zoals een moestuin, boomgaard, speelnatuur, een polyvalente ruimte (common house), een werkplaats, fietsenstalling, parking met mogelijkheid van autodelen etc.

Corona informatie: De infosessies met rondleiding en de algemene vergaderingen gaan op de hoeve zelf door. We houden hierbij steeds de nodige afstands- en hygiëneregels in acht en de eventuele mondmaskerplicht. De corona maatregelen volgen we van nabij op en we sturen bij, waar nodig. Vooraf inschrijven is vereist, zodat we alles goed kunnen voorbereiden. Bij te grote interesse voor een infosessie bijvoorbeeld, kijken we om de groep te splitsen door een extra moment te creëren.

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.de klijte@gmail.com