Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: infosessie met rondleiding weekend 9&10 januari

zaterdag, 9 januari, 2021 - 09:00

Kom kennis maken met Cohousing De Klijte op een infosessie met rondleiding!
We verwelkomen je graag bij ons ter plaatse op hoeve De Klijte, De Klijte 12 in 8552 Moen-Zwevegem. Je krijgt een rondleiding en verdere uitleg over ons cohousing project. Dit gaat door op zaterdag 9 januari van 9u tot 16u en op zondag 10 januari van 13u tot 16u, telkens per uur 1 rondleiding op individuele afspraak (per gezin/bubbel). Bij verdere interesse kan je vrijblijvend aansluiten bij de algemene vergadering van de startersgroep op maandag 11 januari, van 19u tot ± 22u. Zo maak je kennis met de groep en het concrete reilen en zeilen binnen ons project. De startersgroep komt op regelmatige tijdstippen samen om de krijtlijnen van het cohousing project verder uit te zetten. Agenda topics zijn o.a.: architectuur, natuur, ecologie en duurzaamheid, financiën, timing & planning, samenleven, communicatie...
Inschrijven kan via het interesseformulier op onze website: volg deze link
Of via onze mailbox: cohousing.deklijte@gmail.com, graag het aantal personen vermelden en de infosessie (dag/uur) waarvoor je inschrijft

Cohousing De Klijte is een cohousingproject met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte, de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit twaalf woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien, zoals een moestuin, boomgaard, speelnatuur, een polyvalente ruimte (common house), een werkplaats, fietsenstalling, parking met mogelijkheid van autodelen etc.

Corona informatie: update 28/10/2020: omwille van de ongunstige corona omstandigheden organiseren we de algemene vergaderingen voorlopig online, je krijgt vooraf een login link om deel te nemen. De infosessies organiseren we, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen op datum van de infosessie, ofwel in kleine groep ofwel op individuele afspraak (per gezin/bubbel). Steeds met inachtneming van de mondmaskerplicht en de afstands- en hygiëneregels. We volgen de evolutie van de maatregelen van nabij op en informeren je indien een activiteit eventueel word gewijzigd in functie daarvan.

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.de klijte@gmail.com