Cohousing De Klijte, Moen-Zwevegem: infosessies met rondleiding 20 & 21 maart (per gezin/bubbel)

zaterdag, 20 maart, 2021 - 10:00

Kom kennis maken met Cohousing De Klijte op een infosessie met rondleiding!
We verwelkomen je graag bij ons ter plaatse op hoeve De Klijte, De Klijte 12 in 8552 Moen-Zwevegem. Je krijgt een rondleiding en verdere uitleg over ons cohousingproject. De infosessies gaan volledig coronaproof door, enkel op individuele afspraak, per gezin (bubbel):

  • zaterdag 20 maart: om 10u, 11u, 13u, 14u, 15u of 16u
  • zondag 21 maart: om 13u, 14u, 15u of 16u

Bij verdere interesse hierna kan je vrijblijvend aansluiten op de algemene vergadering van de startersgroep op woensdag 24 maart, van 19u tot ±22u. Zo maak je kennis met de groep en het concrete reilen en zeilen binnen ons project. De startersgroep komt op regelmatige tijdstippen samen om de krijtlijnen van het cohousingproject verder uit te zetten. Agenda topics zijn o.a.: architectuur, natuur, ecologie en duurzaamheid, financiën, timing & planning, samenleven, communicatie... 

Inschrijven kan via het interesseformulier op onze website: volg deze link
Of via onze mailbox: cohousing.deklijte@gmail.com, graag het aantal personen vermelden en de infosessie (dag + uur) waarvoor je inschrijft

Cohousing De Klijte is een cohousingproject met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte, de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit twaalf woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien, zoals een moestuin, boomgaard, speelnatuur, een polyvalente ruimte (common house), een werkplaats, fietsenstalling, parking met mogelijkheid van autodelen etc.

Corona informatie: update 29/10/2020: omwille van de ongunstige corona omstandigheden organiseren we de infosessies enkel op individuele afspraak, dus per gezin (bubbel), en met inachtneming van de mondmaskerplicht en de nodige afstands- en hygiëneregels. We volgen de coronamaatregelen van nabij op en sturen bij, waar nodig.

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.de klijte@gmail.com