Eerste fotoboek samenhuisprojecten in België

Een jaar geleden diende Samenhuizen vzw samen met Habitat & Participation een project in bij het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en Franse gemeenschap om een tweetalig fotoboek te maken. Tot onze vreugde kregen we een subsidie en de Koning Boudewijn Stichting gaf ons nog een extra financiële ondersteuning via het Luchtkasteelfonds. 

Vervolgens selecteerden we samen met H&P zeventien samenhuisprojecten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Kiezen is onvermijdelijk een beetje verliezen, maar we deden ons best om de grote verscheidenheid aan samenhuisprojecten die er bestaat in België ook in het fotoboek te laten terugkomen. Zo zul je er plattelands- en stadsprojecten in terugvinden, samenhuisprojecten voor enkel ouderen of juist alle leeftijden, projecten voor mensen met een beperking, etc. 

Vervolgens ging fotograaf Patrick De Ceuster met véél enthousiasme op pad om de sfeer in de samenhuisprojecten vast te leggen. En dat is gelukt – dat vinden wij toch. Maar kijk vooral zelf wat je ervan vindt in deze preview

Benieuwd? Op 3 november tijdens de Samenhuizen Trefdag tonen we het boek voor de eerste keer aan het publiek. Je bent er van harte welkom! Wil je het boek kopen? Dat kan op de Trefdag zelf en vanaf november via onze webshop. Je krijgt een korting van 2 € als je het boek koopt op de Trefdag of als je je ervoor inschrijft via de voorintekenlijst. Het boek kost dan 18€ (fotoboek in kleur, hardcover, 120 pagina’s), mits je intekent voor 4 november. Koop je het boek later, dan betaal je 20 €. Eventuele verzendkosten komen er nog bij. 

Klik hier voor meer info over het boek. 

Samenhuizen in beeld

Categorie: