Nieuws

NIEUWS | De stemwijzer van de wooncoalitie

Bernard
Geplaatst op  

04/06/2024

De stemwijzer van de wooncoalitie

Wonen is een basisrecht. Dat recht staat zwaar onder druk. Er is nood aan een sociaal en betaalbaar woonbeleid.
Op 9 juni kiezen we een nieuwe Vlaamse regering. Het resultaat van deze verkiezingen kan een grote invloed hebben op het woonbeleid.
De Gentse Wooncoalitie lanceert een stemwijzer om kiezers te informeren over de positie van de verschillende politieke partijen tegenover betaalbaar en sociaal wonen.

De Gentse Wooncoalitie, een samenwerking van een 50-tal organisaties waar ook SAMENHUIZEN vzw deel van uitmaakt.
Heeft naar aanleiding van de verkiezingen van 9 juni een kieswijzer gemaakt onder het motto: 
Met je stem schrijf je mee aan het woonbeleid. 

De eisen van deze stemwijzer zijn gebaseerd op de 9 eisen van de Woonzaak. We voegden er een 10de eis, over het belang van alternatieve woonvormen aan toe. Deze eis vertrekt uit de ’30 topprioriteiten – Recht op betaalbaar wonen en menswaardige opvang voor iedereen’, die de Gentse Wooncoalitie eind 2022 lanceerden.

Op basis van deze eisen hebben we de partijen aangeschreven. Zij konden volledig, deels of niet akkoord gaan met de stellingen. Verder gaven ze ook duiding bij hun keuze. De volgorde van de partijen werd bepaald op basis van een optelling van de scores die werden gegeven bij het reageren op de eisen.

Met de stemwijzer informeert de Wooncoalitie jou graag over de standpunten van de verschillende partijen rond betaalbaar wonen. Ga naar www.gentsewooncoalitie.be en stem geïnformeerd.