Evenementen

Samenhuizenreis '24 | Rendez-Vous in Lyon

Isabelle
Geplaatst op  

04/12/2023


Van 8 tot 12 mei 2024 reist Samenhuizen vzw naar woongemeenschappen in Frankrijk.
We bezoeken 9 projecten op 5 dagen tijd. We kiezen daarbij voor een combinatie van kennis, beleving, inspiratie én comfort.

Frankrijk kende in het laatste decennium een interessante evolutie met talrijke woongemeenschappen. In de regio Auvergne-Rhône-Alpes bezoeken we zowel rurale als urbane projecten, resp. in LyonGrenoble en de Drôme.

We bezoeken multi-generationele coöperaties, ecogemeenschappen (ecovillages), senior cohousing e.a. We leren enkele doorgedreven duurzame projecten kennen, zowel qua constructie als qua organisatie en inbedding in de lokale gemeenschap, en laten ons inspireren door de schoonheid van zowel traditionele als vernieuwende architecturale realisaties.

De steden Lyon en Grenoble, die we aandoen, hebben voor initiatieven van woongemeenschappen verschillende projectoproepen georganiseerd. We ontdekken de resultaten van deze projecten en maken niet alleen kennis met bewoners van woongemeenschappen, maar ook met diverse stakeholders in het veld. Je ontmoet de organisatie en je medereizigers op de vrije momenten, tijdens de lange gesprekken in de vrije avonden.

Ontdek de Samenhuizenreis '24

Image: Samenhuizenreis '24
Samenhuizenreis '24
Ga naar de homepage
Image: Programma & Prijzen
Programma & Prijzen
Ontdek ons programma
Image: Reizen met Samenhuizen
Reizen met Samenhuizen
Ontdek onze vorige bestemmigen