Bewoner zoekt woongemeenschap

Exploratie samenhuizen wijk Zurenborg of omstreken (lange termijn)

Geplaatst op  

15/05/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Antwerpen
Bedrag
€500 all-in

Beschrijving

Lieve mensen, geboeid in samenhuizen,

Woon jij (wonen jullie) in een té groot huis/appartement en lijkt het je leuk het te delen met nog iemand, dan loont het misschien elkaar te ontmoeten. Mijn voorkeur gaat uit naar Zurenborg, maar Borgerhout, Berchem, Deurne, Merksem of Antwerpen centrum zijn zeer zeker ook een optie.  

Ik ben Patrick en huur inmiddels bijna 18 jaar een stukje van een mooi huis in de wijk Zurenborg. Omdat de eigenaresse (lees: mijn onderbuurvrouw) me onlangs liet weten dat ze definitief naar een woonzorgcentrum verhuist, komt er een moment waarop ik zal moeten vertrekken. Ik merk dat mijn interesse voor de toekomst uitgaat naar een vorm van samenhuizen en wil dit exploreren de komende tijd. 

Ik ben 58, hou van eenvoud/soberheid, rust en stilte. Ik zou het fijn vinden mijn eigen leven te leiden, maar me tegelijkertijd verbonden te voelen met een of meerdere huisgenoten. Ik merk behoefte aan fijne alledaagse gesprekken, een kop koffie samen en wie weet een hapje of een avondje tv/gezelschapsspel, als dat ook voor jou/jullie juist voelt. Ik ben een buitenmens, dus een mogelijkheid om buiten te zitten zou heel prettig zijn, al is het op een bankje of stoel voor het huis als er geen tuin of koertje is. Ik toef graag in beperkt gezelschap. Voel me het meest op mijn gemak een-op-een, al kan ik een rustig samenzijn met vier of vijf mensen ook nog wel smaken, op voorwaarde dat het een ongedwongen karakter heeft. Grotere bijeenkomsten en feestjes zijn niet zo aan me besteed. Afspreken met anderen doe ik vrijwel altijd buitenshuis, al vind ik het ook wel leuk iemand voor een goed gesprek thuis uit te kunnen nodigen.

Een of twee ruime kamers lijkt me meer dan voldoende. De rest (badkamer, keuken, woonkamer, berging etc) mag gedeeld zijn. Mijn budget ligt rond de € 500, all-inn (gas, elektriciteit, water, internet en eventueel de poetshulp inbegrepen). Het spreekt voor zich dat, met de huidige energieprijzen, dit tijdelijk wat meer mag zijn. 

Als er een klik is voel ik me doorgaans snel op mijn gemak op een nieuwe plek. Ik paste de laatste jaren vaak op andermans huis. Mensen kennen me als iemand die respectvol en zorgzaam met hun spullen omgaat. Ik leef milieubewust en ben spaarzaam. Ik heb een voorkeur voor een plek zonder huisdieren. Met name van de grotere (honden/katten) ben ik geen fan. Ik rook niet en stel daarom ook prijs op een plek waar binnenshuis niet gerookt wordt.

Tot slot zou een mogelijkheid om mijn elektrische fiets te stallen prettig zijn. Hij is, met uitzondering van mijn Cambio-abonnement, mijn enige vervoermiddel. 

En o ja, de mogelijkheid om me te domiciliëren is ook nog van belang

Spreekt je dit idee aan, dan loont het wellicht elkaar te ontmoeten. Leeftijd is voor mij van minder belang. De prioriteit gaat uit naar rust, eenvoud, ongedwongenheid, stilte en verbondenheid. Haast heb ik niet. Er is ruim tijd om elkaar eerst beter te leren kennen. 

Met plezier tot gauw horens of ziens! 

contact