Infosessie #2 - Tiny Cohousing Hoogstraten (digitaal)

zaterdag, 6 juni, 2020 - 13:45

Tiny Cohousing Hoogstraten brengt twee alternatieve woonvormen samen in een Vlaams pioniersproject: cohousing en tiny houses.

We vertellen je tijdens deze infosessie graag meer over de insteek van het project en de visie die erbij hoort. Zo kan je zelf al goed inschatten of je eigen verwachtingen stroken met het project.

Het opzet van Tiny Cohousing Hoogstraten is om te wonen in een duurzame, ecologische gemeenschap van tiny houses. Dit wil zeggen dat de participerende bewoners (alleenstaanden, starters, gezinnen, ouderen,…) ieder een eigen private woongelegenheid hebben, een tiny house. Maar dat er daarnaast ook gedeelde faciliteiten zijn in de gemeenschap, het cohousing aspect. En dit alles in een groen, duurzaam kader.

Essentiële bouwblokken van het project
- Private woonunits tot max. 40m2
- Bewust en actief ‘gemeenschap vormen’
- Samen grond delen
- Geen grondverwerving
- Ontwikkeling in gemeente Hoogstraten
- Gelegen in kleinstedelijk gebied
- Woonzekerheid en domicilie
- Individueel en collectief onderzoeken van zelfvoorzienendheid
- Gezamenlijke projecten opzetten
- Gedeelde faciliteiten
- Ecologische en duurzame insteek
- Vlaams pioniersproject
- Meewerken aan het ontsluiten van het project

Op deze infosessie vertellen we je meer over hoe we naar die bouwblokken kijken en welke timing we vooropstellen voor de realisatie van het project.

De sessie staat open voor iedereen, maar richt zich zeker op mensen die mogelijks geïnteresseerd zijn als aspirant-bewoner. We zoeken immers nog geïnteresseerden die mee in het project willen stappen. Deze infosessie is het perfecte startpunt!

Praktisch

De infosessie zal, gezien de corona-maatregelen, via een digitaal platform plaatsvinden. Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Dit doe je door uiterlijk een uur voor aanvang een mail te sturen naar tinycohousinghoogstraten@gmail.com met vermelding dat je je inschrijft voor de infosessie van 6 juni. Vermeld zeker ook je naam. Je krijgt van ons een link voor de infosessie doorgestuurd.

Hopelijk tot dan!

Afbeelding: 
Mailadres: 
tinycohousinghoogstraten@gmail.com