Infosessie Cohousing Patershof Sint-Niklaas

zaterdag, 17 november, 2018 - 10:30

Wil je meer weten over cohousing Patershof in Sint-Niklaas? Kom naar een van onze infosessies.

Data

24/10/2018, 19:30-20:30
17/11/2018, 10.30-11.30
15/12/2018, 10.30-11.30

Locatie:

het infopunt Elisabethwijk achter zaal Familia (Truweelstraat Sint-Niklaas).

Truweelstraat 138
9100 Sint-Niklaas

Inschrijving: 

De infosessie is gratis, maar we weten graag vooraf hoeveel mensen er ongeveer komen. Je kan op facebook je aanwezigheid melden, of via mail.

In 2014 kon de Stad Sint-Niklaas de Paterssite aankopen. In samenspraak met de buurtbewoners en gebruikers, werd door Interwaas en Stéphane Beel Architects een masterplan voorbereid op de ‘Paterssite’. Het project omvat de omvorming van de ‘Paterskerk’ tot gemeenschapscentrum en cultuurhuis en de bouw van een 40-tal woningen rondom het nieuwe park. Dertien van deze woningen behoren tot een cohousingproject met hun gemeenschappelijke lokalen. De toekomstige bewoners kunnen nu al participeren en overleggen met Interwaas. Zij worden hierin begeleid door cohousingbegeleiding Gemeengoed. Naast het cohousingproject komen ook nog een samenwoonproject voor senioren en sociale koopwoningen op de site. 

Dit project is een divers project met zowel gezinnen als alleenstaanden, oud en jong. Het samenleven gebeurt rond visie die door de groep werd opgesteld. Deze bestaat uit vier pijlers: zorgzaam (voor mens en milieu), consensus, open en gastvrij en betaalbaar. Cohousing Patershof bestaat uit 6 units met 1 slaapkamer, 4 met 2 kamers en 3 met 3 slaapkamers. Sommige daarvan zijn duplexen en/of grondgebonden. 8 units zijn rolstoeltoegankelijk. In cohousing Patershof maken de gemeenschappelijke ruimtes deel uit van het gebouw dat ook de woningen omvat. Ze nestelen zich langs de trap op verschillende plaatsen doorheen het complex. Zo is de circulatie een beleving en worden de beste plekjes gedeeld met de groep. 

Afbeelding: 
Mailadres: 
cohousing.patershof@gmail.com, info@gemeengoed.be