Kijkdag BREM16 in Merksem - Cohousingproject CURANT

donderdag, 23 augustus, 2018 - 17:00

Samenhuizen met een jonge nieuwkomer, iets voor jou? Word buddy!

Ben je tussen 20 en 30 jaar oud? Woon en werk je in Antwerpen of heb je die intentie? Heb je een sterke maatschappelijke drive en wil je nog een stapje verder gaan in je maatschappelijk engagement?

Dan is CURANT misschien wel iets voor jou! Samenhuizen met een jonge nieuwkomer voor minstens 1 jaar schrikt je niet af, maar zie je als een mooie kans om iets te betekenen voor een leeftijdsgenoot in een moeilijke situatie. Je helpt de integratie van jonge nieuwkomers te verbeteren. Het gaat  daarbij om jonge erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden.

Wat jij ervoor terugkrijgt? Je woont in een kwaliteitsvolle woning voor 250 euro (exclusief nutsvoorzieningen: 85 euro per maand). Je komt meer te weten over een andere cultuur en taal en je kijkt met een nieuwe blik naar je eigen identiteit.

Je staat er niet alleen voor. Het projectteam van CURANT voorziet coaching en samen met de andere duo’s maak je deel uit van een toffe community. Al ruim 50 duo's volgden ondertussen een traject of zitten in een traject. 

Kijkdag voor BREM 16, uniek samenhuisproject in Merksem

De stad Antwerpen is in mei 2018 gestart met de bouw van vier nieuwe woningen in Merksem (Lange Bremstraat). Daar gaan 16 Vlaamse jongeren samenhuizen met 16 jonge nieuwkomers. 7 buddy's doen al mee.

Ook geïnteresseerd, maar wil je eerst de locatie zien? Dat kan! Kom langs op onze kijkdag voor buddy's en nieuwkomers op donderdag 23 augustus van 17 tot 19 uur (Lange Bremstraat 92).

Schrijf je vooraf in via curant@ocmw.antwerpen.be

Meer info

curant@ocmw.antwerpen.be 

www.cohousing-curant.be

Afbeelding: 
Mailadres: 
curant@ocmw.antwerpen.be