Samenhuizen Nieuws

Trefdag bekendmaking programma

Op zaterdag 3 november strijkt Samenhuizen neer in Leuven voor de Trefdag! Ontdekken of samenhuizen iets voor jou is? Je kan er met al je vragen terecht bij ervaren samenhuizers en experten. Ook kun je er van alles bijleren tijdens de workshops en lezingen. Ook zullen we ons gloednieuwe fotoboek lanceren. Klik hier voor meer info en het programma. En wees er snel bij om je in te schrijven, voor sommige workshops en lezingen is het aantal deelnemers beperkt. 

Reisverslag Samenhuizenreis NU beschikbaar

Benieuwd naar de bezochte projecten van de afgelopen Samenhuizenreis naar Duitsland en Frankrijk? Je leest er alles over in het Samenhuizen reisverslag, klik hier om het te bekijken of te downloaden. We bezochten ondermeer het "Mekka van de Duitse cohousing"; Freiburg. Ook gingen we op visite in Strasbourg en verschillende gemeenschappelijke woonprojecten op het Duitse platteland. Het verslag werd neergepend door de reizigers zelf en bevat dus observaties uit eerste hand.

Abbeyfield Ithaca opent haar deuren voor het publiek

Het Brussels gewest is sinds februari een Abbeyfield-project rijker. Vandaag (10 juli) konden ook de buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis maken met Abbeyfield Ithaca (Neder-over-Heembeek) tijdens de housewarming. De bewoners tonen zich alvast enthousiast over hun kersverse woonst: "Onze appartementen zijn compact, maar mooi en praktisch. En bovenal: we hebben hier een fijne bende bewoners."

Samenhuizen Academy: leer bij over samenhuizen

Het aantal cowonen- en cohousingprojecten zit in de lift in Vlaanderen. Er staan minstens 40 à 50 projecten in de steigers. Tijd voor een heuse Samenhuizen Academy, om bij te leren van experten en bestaande ervaringen door te geven en uit te wisselen. Denk jij aan cohousing? Of zit je al bij een initiatiefgroep? Wil je als professional leren van ervaringsdeskundigen en experts? Schrijf je in voor de Samenhuizen Academy om de slaagkansen van je project te maximaliseren. Je komt er alles te weten over de technische kant van samenhuizen: juridische structuren, de nodige centen en documenten.

Pagina's

Subscribe to RSS - Samenhuizen Nieuws