De Groene Doening

Postcode
9850
Gemeente of Stad
Poesele (Deinze)
Straat en nummer
Beentjesstraat 28
Juridische Structuur
Type Bewoners
Gemengde leeftijden
Aantal units
12

Beschrijving

De Groene doening is een woongemeenschap in Poesele, een klein dorp tussen Gent, Deinze en Aalter.

De gemeenschap bestaat uit een tiental enthousiastelingen tussen de 7 en 63 jaar met goesting om samen een plek te creëren waar we zorg dragen voor onszelf, de ander en wat ons omringt.

Wij worden warm van verbinding, ecologie, DIY-verzorgingsproducten, duurzaamheid, permacultuur, zelfvoorziening, herbruikbare energie, een ethische bank, lokale en bio-voeding, brood bakken, composttoilet, … Bewustzijn is een rode draad in onze keuzes.

We delen en inspireren elkaar om deze visie waar te maken.

Onze thuis ligt in het landelijke Poesele, een van de kleinste dorpen van Vlaanderen. Het domein is 5250m² en omvat een woonhuis, 2 gîtes, atelier, schuur, schapenstal, workshopruimte, boomgaard, amfibiënpoel en een zee van plek om te tuinieren en een permacultuuroase te creëren. Ons groen paradijs biedt heerlijke overvloed die we creatief verwerken tot allerlei lekkers. Inmaken, drogen, fermenteren, we experimenteren er op los.

Er is een gemeenschapshuis en twee aparte woonunits. In het huis wonen een vijftal mensen. 

Er is ook nog het 'zomerhuis'. Dit is de werkruimte van Veer & Vlam. Het zaaltje (80m²) kan voor privédoeleinden door zowel  bewoners als externen gebruikt/gehuurd  worden.

Graag verwelkomen we mensen die duurzaamheid belangrijk vinden en goesting hebben om zich te engageren in de tuin/onderhoud van het domein.

Lijkt het iets voor jou/jullie?

Maandelijks, op de eerste zaterdag van de maand, organiseren we een open klusdag waar bewoners en bezoekers de handen uit de mouwen steken. Om 10u start er dan ook een infomoment voor geïnteresseerden.

Op facebook vind je meer info over welke ruimtes op dit moment vrij zijn.

Warme groet,

De Groene Doeners