Maison Biloba

Postcode
1030
Gemeente of Stad
Brussel
Straat en nummer
Rue des plantes 118-120
Juridische Structuur
COOP, vzw
Type Bewoners
Senioren
Aantal units
15
Website
Maison Biloba

Beschrijving

BILOBA  is een ontmoetingsplaats/ankerpunt en een solidaire woon- en leefomgeving  voor senioren waar gezamenlijk betekenis en vorm wordt gegeven aan “oud worden in de Brabantwijk”.  Het BILOBA richt zich expliciet naar senioren van diverse origine. BILOBA streeft ernaar dat de senior, of die nu thuis woont, bij een van de kinderen inwoont, of in BILOBA woont,  waardig oud kan worden

Het ankerpunt/ontmoetingsplaats richt zich tot alle senioren van de Brabantwijk, hun families en mantelzorgers.  De solidaire woon- en leefomgeving van BILOBA biedt sociale huisvesting aan voor uitsluitend senioren  die er zelfstandig wonen.

BILOBA respecteert zo lang als mogelijk  de autonomie van de senioren. In BILOBA is een woon- en leefomgeving voor senioren van diverse origine  waar de senior  altijd actor blijft maar waar de mate van ondersteuning varieert naargelang meer hulp en bijstand nodig is. De senior kan rekenen, indien nodig, op ondersteuning en bijstand om zijn/haar levensproject vorm te geven.

Het is een plek waar senioren zich zorgzaam omringd weten door eigen familie en/of vrienden, buren, aanvullende zorgverstrekkers en medewerkers van BILOBA. BILOBA is een plek waar hun netwerk, indien nodig, versterkt wordt en zodoende in balans gebracht wordt. 

BILOBA is een plek waar senioren als actieve burgers van de buurt hun plaats hebben en waar zij op de buurt betrokken blijven. Deze buurt betekent de meest nabije en laagdrempelige leefomgeving voor de senioren. Het BILOBA is een open woonomgeving midden in de Brabantwijk. De bewoners en het BILOBA dragen zorg voor de wijk en voelen zich betrokken bij hun buurt.