Onze activiteiten

Samenhuizen vzw is een socio-culturele beweging die het ruime publiek informeert en sensibiliseert over alle vormen en aspecten van gemeenschappelijk wonen. We doen dat via een mix van jaarlijks terugkerende acties en advies op maat aan zowel particulieren, initiatiefnemers als beleidsmedewerkers en professionals.

Samenhuizendag

Het derde weekend van mei is in België sinds enkele jaren de Samenhuizendag. We nodigen de woongemeenschappen uit om hun deuren te openen voor een breed publiek om hen te laten kennismaken met de variëteiten van het woonconcept.

Samenhuizenreis

Eén keer per jaar gaan we op studiereis naar woongemeenschappen in de buurlanden. Zo gingen we al naar Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, UK,… Het reisgezelschap en de kennismaking met zoveel ervaring in het buitenland maakt van deze reis een bron van inspiratie.

Trefdag

In het najaar organiseren we een groot ontmoetings -en uitwisselingsmoment voor alle bewoners (en toekomstige bewoners) van woongemeenschappen. Je vindt er infostands, workshops, lezingen en veel gelijkgestemden.

Vormingsaanbod

Samenhuizen heeft standaard vormingen en geeft vormingen op maat. Raadpleeg ons aanbod!

Webinars

In 2023 organiseert Samenhuizen vzw 10 gratis webinars rond 4 verschillende thema's m.b.t. samenhuizen.
Ontdek de verschillende thema's én zoek de eerstvolgende sessie in onze kalender.