Woongemeenschap zoekt bewoner

Huisgenoot gezocht voor gezellige cohousing vanaf mei 2022

Geplaatst op  

01/03/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Mortsel
Bedrag
€505

Beschrijving

Vanaf mei 2022 zijn we op zoek naar een derde huisgenoot of huisgenote voor onze gezellige cohousing in Mortsel. Je hebt twee privé-kamers ter beschikking op het eerste verdiep. De grootste (ong 11m2) is momenteel ingericht als bureau en hobbykamer terwijl de kleinere (ong 9m2) rustige kamer vanachter aan het huis nu dienst doet als slaapkamer. Het staat je natuurlijk volledig vrij om de kamers in te richten zoals jij dat zelf wil. Je deelt de badkamer op hetzelfde verdiep met één huisgenote en je hebt hier een eigen lavabo en kastruimte.

Op de gedeelde benedenverdieping is er een grote volledig uitgeruste keuken, eetkamer, living en wc. Verder is er een ruime gezellige en zonnige tuin (met optie voor een kleine moestuin in bakken), plek voor fietsenstalling en voor BBQ in de zomer. Het huis is ook volledig onderkelderd, dus er is zeker geen gebrek aan opslagplaats. Ons huis is rustig gelegen op wandelafstand van zowel de stations Mortsel en Mortsel-Deurnesteenweg en op een korte fietsafstand van Antwerpen en Mortsel centrum via de fietsostrade. Daarnaast is er ook veel gratis parkeerplaats in de straat en verschillende winkels in de buurt.

Antje (25) is begeleidster en daarnaast ook enorm actief bij de scouts terwijl Marije (25) werkt als sustainability consultant en in haar vrije tijd graag sportief bezig is. We zijn op zoek naar een werkende, niet rokende leeftijdsgenoot (M/V/X) die liefst al ervaring heeft met cohousing, die wel eens geniet van een rustig avondje thuis met een pintje/glas wijn en die de corona maatregelen respecteert. Verder zijn we op zoek naar iemand die liefst minstens 1 jaar wil blijven. We zijn geen kuis freaks maar appreciëren wel dat het huis wat op orde blijft. Open communicatie is een belangrijke waarde voor ons bij cohousing. We hangen wel eens regelmatig een avond samen voor tv maar er zijn geen vaste afspraken en iedereen gaat zijn eigen gang. Wegens allergieën kunnen we jammer genoeg geen katten of honden in huis nemen.

De geschatte huurprijs bedraagt in totaal 505 euro (350 euro vaste huur + 155 euro extra kosten, waarvan ong 100 euro voor gas en elektriciteit (schatting)). Hierin is alles inbegrepen buiten de jaarlijkse bijdrage voor de verzekering (ong. 100 per persoon per jaar). In de verzekeringspolis zijn zowel de gemeenschappelijke delen van het huis als je eigen inboedel verzekerd. De huurwaarborg bedraagt 1100 euro en wordt gestort op een geblokkeerde waarborgrekening. De bijdrage voor de gemeenschappelijke meubels op de benedenverdieping bedraagt 250 euro.

Heb je interesse? Vertel ons iets meer over jezelf in een mailtje naar cohousingvillawezel@hotmail.com. We contacteren je voor een gesprek en een rondleiding.

contact

cohousingvillawezel@hotmail.com