Pand of bouwlocatie aangeboden

Partner gezocht om samen domein (6 ha) met twee huizen te kopen - regio Péruwelz (Henegouwen).

Geplaatst op  

13/02/2023

Huur of koop:
te koop
Regio
Wallonië
Gemeente of Stad
Bon Secours
Bedrag
€675.000 euro (ganse domein)

Beschrijving

Hallo!

Aangenaam, wij zijn Thomas en Sabien.  

8 jaar geleden werden we verliefd op elkaar en op de wateren van Gent. Sindsdien wonen we er op een boot in de oude haven, samen met onze hond Bolder. De rust én beweging van het water, de vriendschappen en avonturen met de buren, we hadden ons paradijs gevonden. 

We misten alleen maar de natuur. 

Een jaar geleden kregen we onze dochter Jeanne, en werd ons bootje te klein. Net op dat moment schoten tientallen nieuwbouw appartementen naast ons als paddenstoelen uit de grond. 

We misten de natuur alleen maar meer. 

Na vele omzwervingen, hebben we nu een plek gevonden waar ons hart sneller van gaat slaan. Een uniek domein met bos, weiland en twee prachtige huizen in een boeiende omgeving. 

Een plek van stilte maar ook van feest, van creativiteit en gewoon zijn, van kampen bouwen en de natuur omarmen, van onderdompeling in een lokale volkse cultuur, van vertragen. Een plek van vreugde en plezier. 

Is dit voor jou ook een plek die beklijft? 

 

Meer informatie over het domein 

 

Een uniek domein van 6 hectaren bos, weiland en park met een grote villa en een statig koetshuis. Al meer dan 100 jaar in handen van dezelfde familie. 

Een bos met prachtige grote oude bomen (eik, beuk, appelbomen, ..).  Zeer diverse aanplantingen met plan uit 1955. Op de weilanden staan twee schuren en een waterput. In de aangelegde parktuin bevindt zich een 19de eeuwse ijskelder. De rest moet nog ontdekt worden. 

Vlakbij Basiliek en Klooster van Bon-Secours, een eeuwenoude heilige plek op een heuvel met zicht op Frankrijk.

Het domein begint in de 2de bouwlijn achter de huizen aan de straat. Zowel de villa als het koetshuis zijn naar het zuiden georiënteerd, weg van de straat, en hebben uitzicht op park, velden en bos. 

Ondanks de rust, kan je toch op enkele minuten wandelen je inkopen doen bij de middenstand van Bon-Secours (slager, kruidenier, krantenwinkel, supermarkt, café, ..). 

Op 1 uur en 10 minuten rijden van Gent centrum. Op 3 km van een treinstation.

Op 300 meter van de Franse grens, vlak naast een bos van 1200 hectare, eigendom van de overheid en vrij toegankelijk voor wandelaars, met weinig tot geen toerisme.

Op wandelafstand van het levendige kleine stadje Péruwelz met scholen, winkels, wekelijkse markt, cafés, restaurants, treinstation. 

Eén van de weinige ruwe diamanten van België op een gecamoufleerde topligging.  

Wallonie op z’n best. Vive la Wallonie! 

Vraagprijs voor het ganse domein is 675.000 euro. Wij kopen 1 huis en zoeken een partner voor het andere huis. Onze voorkeur gaat uit naar het koetshuis. Verdeling van de gronden te bespreken.

 

contact