Medebewoner

Rustig wonen in het groen op een steenworp van Leuven.

Geplaatst op  

23/05/2023

Huur of koop:
te huur
Regio
Vlaams Brabant
Gemeente of Stad
Sint-Joris-Weert
Bedrag
€330€

Beschrijving

Kamer (14m², 330€/maand) met zicht op de tuin in ruime villa (3 slaapkamers, 2 badkamers, grote woonkamer met veel zonlicht, bureau, garage/atelier met plaats voor fietsen, volledig onderkelderd met veel opslagruimte, 2 parkeerplaatsen, groot terras, grote tuin) in Sint-Joris-Weert, dichtbij de Zoete Waters en natuurgebieden.

Het huis ligt op enkele stappen van het Meerdaalwoud en kijkt uit op de Dijlevallei. In de omgeving zijn oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden. De beschikbare kamer heeft een prachtig tuinzicht.

Het treinstation ligt op 5min wandelen en in slechts 12min sta je in Leuven. Met de fiets via fietspad of dwars door het bos naar Leuven duurt ongeveer 40min. Op enkele minuten wandelen vind je een Delhaize, bakker, frituur, apotheek, fietswinkel, tuincenter en iets verder in de buurt vind je brasserieën, ijssalon en eetcafés, speelbos, bbq en campeerweide, brouwerij de Kroon, Minnebron.

Charlotte (met 2 katten) en Guy zoeken een nieuwe huisgenoot die aansluit bij onze huidige woonstijl (rustig, niet-roker/vaper, groene vingers, brede interesse, duurzaam en milieubewust, opgeruimd en netjes, respect, geen kinderen).

Charlotte (34j) werkt in de hulpverlening voor verslaving en studeert ondertussen ook nog psychologie. Ze houdt van muziek, boswandelingen, tuinieren, fietsen, lezen en meditatie.

Guy (49j) is freelance milieu-ingenieur en werkt rond broeikasgasemissies en hernieuwbare energie en is vaak in het buitenland (voor werk en niet-werk) of op pad met zijn omgebouwde camperbus. Hij is een grote hondenvriend en houdt van buitenactiviteiten, mooie bordspellen, muziek met goede gitaren en reizen.

De huishuur wordt verdeeld tussen de bewoners, afhankelijk van de grootte van de kamer. (330€ voor de kamer die vrij is). De bijkomende kosten worden verdeeld in functie van aanwezigheid en seizoen zodat iedereen betaalt voor zijn/haar aandeel in verbruik. Reken op ongeveer 550euro per maand voor kamer inclusief jouw deel van de kosten (moeilijk correct te voorspellen).

De verdeling van de badkamers is bespreekbaar. Een eigen privé bureau-/atelierruimte is ook mogelijk, mocht je dat nodig hebben (dan is de huurprijs ietsje hoger). Decoratie, inrichting en meubilair van de gedeelde ruimtes kan uiteraard aangepast (en aangevuld) worden aan jouw smaak (iedereen moet zich helemaal thuis kunnen voelen). We houden van groen en er is genoeg plaats voor extra planten.

De huurwaarborg bedraagt 3 maanden van jouw deel van de huur.

We houden het huis netjes en opgeruimd zodat schoonmaken en onderhoud niet veel werk is. We sorteren ons afval, doen aan composteren en we gaan bewust en verstandig om met energie. Ook de tuin onderhouden we zelf. Je kan groenten telen in de achtertuin en zijtuin waar o.a. tijm, rozemarijn, laurier en salie staan. In het begin van de zomer hebben we heerlijke kersen en een kleine appelboom geeft verrassend veel appels. Een regenwaterput geeft ons water voor planten en tuin.

Wil je net als ons dicht bij de stad wonen, maar toch rustig en midden in het groen? Stuur ons dan een email (graag reageren via: HollestraatSJW@outlook.com) waarin je jezelf voorstelt en alvast de volgende dingen over jezelf laat weten: wie je bent (leeftijd, gezinssituatie, waar/hoe je momenteel woont), wat je doet (wat voor werk doe je en hoe ziet je dagelijkse leven er uit), hobby's en interesses (en hoe je graag je avonden of vrije momenten doorbrengt), eventuele eerdere ervaringen met co-housing en wat je aanspreekt in deze co-housing, wat precies je wensen en noden zijn (wat je wél en niét verwacht van een co-housing) en eventuele vragen die je misschien voor óns hebt.

Gebruik alsjeblieft ENKEL volgende email: HollestraatSJW@outlook.com  (Het contactformulier van samenhuizen laat maar een beperkt aantal karakters toe, wat niet voldoende ruimte geeft om jezelf voldoende te kunnen voorstellen. Vandaar dit emailadres)

Stuur ook je telefoonnummer mee als je wil (een eerste contact kan eventueel per telefoon). We reageren snel als uit je bericht blijkt dat je een mogelijke fijne match bent. We nemen de tijd om verschillende mensen en profielen te bekijken. We gaan pas met iemand in zee als we een heel tof gevoel hebben bij iemands leven, persoonlijkheid en interesses en als de intenties rond samenhuizen voldoende matchen met de onze. (Kandidaten die zichzelf niet uitgebreid voorstellen in een eerste email beschouwen we als niet-serieuze kandidaten) 

PS: De huiseigenaar is betrokken en erg gesteld op het huis, en zal aan jou de nodige informatie en transparantie vragen... Domicilie verplicht. Bijkomende huisdieren staat de eigenaar niet toe, net zoals korte termijn huurders of tijdelijke opvang. Graag 30j+. LGBTQ friendly.

 

contact

gvancraybex@hotmail.com