Woongemeenschap zoekt bewoner

Rustig wonen in het groen op een steenworp van Leuven.

Geplaatst op  

10/09/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
Vlaams Brabant
Gemeente of Stad
Sint-Joris-Weert
Bedrag
€350

Beschrijving

Ruime vrijstaande villa met grote tuin (3 slaapkamers, 2 badkamers, grote woonkamer met veel zonlicht, bureau, garage/atelier met plaats voor fietsen, volledig onderkelderd met veel opslagruimte, parkeerplaatsen voor de deur, groot terras).

Wij zijn Hanna en Guy, veertigers, die al een paar jaar aangenaam co-housen (huurwoning) in Sint-Joris-Weert, dichtbij de Zoete Waters en natuurgebieden.
We zoeken 2 huisgenoten die aansluiten bij onze huidige woonstijl (rustig, strikt niet-roker/vaper, groene vingers, brede interesse, duurzaam en milieubewust, opgeruimd en netjes, respect, geen kinderen).

Het huis ligt op enkele stappen van het Meerdaalwoud en kijkt uit op de Dijlevallei. In de omgeving zijn oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Het treinstation ligt op 5min wandelen en in slechts 12min sta je in Leuven. Met de fiets via fietspad of dwars door het bos naar Leuven duurt ongeveer 40min. Op enkele minuten wandelen vind je een Delhaize, bakker, frituur, apotheek, fietswinkel, tuincenter en iets verder in de buurt vind je brasserieën, ijssalon en eetcafés, speelbos, bbq en campeerweide, brouwerij de Kroon.

Guy is freelance milieu-ingenieur en werkt rond broeikasgasemissies en hernieuwbare energie en is vaak in het buitenland (voor werk en niet-werk) of op pad met zijn omgebouwde camperbus. Hij is een grote hondenvriend (helaas momenteel zonder hond) en houdt van buitenactiviteiten, mooie bordspellen, muziek met goede gitaren en reizen.
Hanna werkt aan het onthaal van een cursuscentrum en verblijft wegens de afstand regelmatig voor enkele dagen op verplaatsing. Ze houdt van de natuur, werken, rust en dans.
We waren pas gestart met het zoeken van een bijkomende huisgenoot toen Hanna vernam dat haar droomwoonst, vlakbij haar werk, vervroegd zal vrijkomen, een kans die ze niet wil laten voorbijgaan. Daarom zoeken we nu 2 nieuwe huisgenoten zodat het uiteindelijk een co-housing met 3 personen zal zijn (Hanna verhuist definitief wanneer de tweede persoon inhuist).

De huishuur wordt verdeeld tussen de bewoners, afhankelijk van de grootte van je kamer (330€ of 365€). De bijkomende kosten (elektriciteit/verwarming/water/internet/brandverzekering/afvalophaling) worden gedeeld in functie van aanwezigheid en seizoen zodat iedereen betaalt voor zijn/haar aandeel in verbruik. Reken op zo'n 550-650euro per maand voor kamer inclusief jouw deel van de kosten (moeilijk correct te voorspellen).
Groene elektriciteit hebben we van Ecopower. Verwarming is op stookolie (momenteel veel gunstiger dan gas). We sorteren al ons afval, doen aan composteren en produceren heel weinig restafval en we gaan bewust en verstandig om met energie. De (her-)verdeling van de kamers en badkamers en eventuele eigen bureau-/werkkamer is bespreekbaar. 
De huurwaarborg bedraagt 3 maanden van jouw deel van de huur.

We houden het huis netjes en opgeruimd zodat schoonmaken en onderhoud niet veel werk is. Ook de tuin onderhouden we zelf. Je kan groenten telen in de zijtuin waar o.a. tijm, rozemarijn, laurier en salie staan. In het begin van de zomer hebben we heerlijke kersen en een kleine appelboom geeft verrassend veel appels. Een regenwaterput geeft ons water voor planten en tuin.

Wil je net als ons dicht bij de stad wonen, maar toch rustig en midden in het groen? Laat ons dan weten wie je bent, wat je doet, wat je hobby's zijn, welke je ervaringen zijn met co-housing, wat je aanspreekt in deze co-housing, wat precies je wensen en noden zijn en al de rest dat je graag wil laten weten.

PS: De huiseigenaar is erg gesteld op het huis, zijnde vriendelijk en betrokken maar ook strikt en zal aan jou de nodige informatie en transparantie vragen... Wij hebben zelf geen huisdieren maar heb je een hond/kat dan dien je dit eerst te bespreken met de eigenaar... Domicilie verplicht. Geen korte termijn huurders.

contact