Officiële richtlijnen ivm corona voor woongemeenschappen

Er zijn officiële aanbevelingen voor de bestrijding van de verdere verspreiding van covid-19 in woongemeenschappen. De overheid maakt uiteraard een onderscheid tussen cohousing en co-wonen enerzijds en woongroepen en leefgemeenschappen anderzijds. Voor wie deze termen nog niet onder de knie heeft: in cohousing en co-wonen beschikt elk gezin over een eigen woning en deelt men daarnaast nog ruimte met de buren; in woongroepen deelt men een woning en heeft iedere bewoner vnl. de slaapkamer als privéruimte. De richtlijnen zijn als volgt:

"cohousing en co-wonen: De leden van verschillende gezinnen moeten contact met leden van andere gezinnen zo veel mogelijk vermijden en waar dit onvermijdelijk is (bv. gemeenschappelijke ruimten) de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen hanteren.

woongroep of leefgemeenschap: De bewoners kunnen beschouwd worden als één gezin. Onderling contact kan dus verder gezet worden, maar het is uiteraard wel belangrijk dat de bewoners geen bezoekers van buitenaf ontvangen."

Bron: https://www.vlaanderen.be/gemeenschappelijk-wonen-en-woningdelen

Categorie: