Oproep steden groot succes !

Met het project gemeenschappelijk eco-wonen willen we een praktijk uitbouwen die tegemoet komt aan de terugkerende vraag van initiatiefgroepen naar sites. Steden en gemeenten spelen een grote rol bij het tot stand komen van een gemeenschappelijk wonen project, in eerste instantie al als stedenbouwkundige vergunningsverlener.

Daarom voert Samenhuizen vzw sinds 2012 actief campagne specifiek gericht op lokale besturen. Met dit project breien we hier een vervolg aan. En wel met het oog op de activering van steden en gemeenten in dit verhaal. En met succes: maar liefst 23 lokale woonactoren stelden zich kandidaat voor de aangeboden trajectbegeleiding bij het ter beschikking stellen van een grond aan een woongroep !

Zopas selecteerden we hieruit 5 projecten waar we mee verder gaan: in Leuven, Kortrijk, Houthalen-Helchteren, Sint-Niklaas en Turnhout. Het betreft een diversiteit aan projecten met niet enkel de stad, gemeente of stadsontwikkelingsbedrijf als initiatiefnemer, maar ook een sociale huisvestingsmaathschappij. Bedoeling is om tot voorbeeldprojecten te komen die heel Vlaanderen kunnen inspireren. Een hart onder de riem voor alle geïnteresseerden en initiatiefgroepen, en een perfecte manier om de vierde editie van de Open Dag Samenhuizen mee te vieren ! Verwacht wordt dat de projectdossiers zullen kunnen afgerond worden tegen eind dit jaar en dus dat de sites begin volgend jaar gelanceerd kunnen worden.

Meer info en link waarop je je interesse kan uiten vind je hier.

 

Artikel op De Redactie

Artikel op de voorpagina van De Metro

 

Categorie: