Programma

Let op! Het programma is nog niet 100% compleet. De hieronder aangekondigde projecten worden zeker bezocht tijdens de reis, maar er zullen er nog een aantal bij komen. We proberen het programma zo snel mogelijk vervolledigen. Sowieso zoeken we altijd naar een gemengd aanbod qua projecten: nieuwbouw en renovatieprojecten, in de stad en op het platteland, multigenerationele en unigenerationele projecten, etc.

Info voor architecten: deze reis is erkend als permanente vorming, voor 5 punten. 

Woensdag 30/05 - Dag 1: Vertrek vanuit Antwerpen - Keulen

8u15 verzamelen, want de bus vertrekt om 8u30 stipt. Verzamelplaats: Borsbeekbrug, Antwerpen. In Keulen worden de projecten Beginenhof en Sülzer Freunde bezocht. 

Donderdag 31/05 - Dag 2: Keulen - Strasbourg - Freiburg

Bezoek aan o.a. Eco-Logis, Melting Pôtes, Collectif E-Zero en Pharied in Strasbourg. We bezoeken daarnaast waarschijnlijk nog een of twee andere projecten in Strasbourg, een update volgt zo snel mogelijk. 

Vrijdag 01/06 - Dag 3: Freiburg

Freiburg is zo'n beetje het Mekka van gemeenschappelijk wonen in Duitsland en kon daarom zeker niet ontbreken in de Samenhuizenreis. In de voormiddag bezoeken we twee gemeenschappelijke woonprojecten: Vaubanaise en WOGE-Sonnenhof. In de namiddag ben je vrij om zelf Freiburg te gaan verkennen. 

Zaterdag 02/06 - Dag 4: Freiburg  - Heidelberg

Onderweg bezoeken we de projecten Schloß Tempelhof Ecovillage en Offenau Atrium Wohnungen

Zondag 03/06 - Dag 5:  Heidelberg - Düsseldorf - aankomst in Antwerpen

Onderweg bezoeken we project Wir vom Gut in Düsseldorf