Samenhuizen blogt… op reis!

Hier is dan het aller allereerste echte Samenhuizen-blogbericht! Laat ik me even voorstellen: ik ben Renée, de nieuwe medewerkster bij Samenhuizen vzw. Naast (recent) samenhuizer ben ik ook journalist. Dus toen hier op het kantoor van Samenhuizen het idee geopperd werd om een blog te starten rond samenhuizen (ook wel gemeenschappelijk wonen genoemd), was ik meteen enthousiast!

Het is niet de bedoeling dat ik alle blogs ga schrijven die hier zullen verschijnen: hoe meer diversiteit, des te beter! Daarom kan iedereen die daar zin in heeft een blogbericht posten – je blog moet natuurlijk wel een link hebben met gemeenschappelijk wonen. Om een blog te kunnen posten moet je over inloggegevens beschikken (die kun je hier aanvragen) – en je blog wordt voor verschijning eerst door ons op relevantie en gepast taalgebruik gecheckt ;)

Zoals gezegd is samenhuizen nieuw voor mij – niet alleen als werkgever. Privé doe ik namelijk sinds januari dit jaar aan samenhuizen in Brussel, terwijl ik daarvoor à la huisje-boompje-beestje woonde in Gent. Volgens de officiële “samenhuizenvaktermen” woon ik nu in een gemeenschapshuis. Dat is een huis waarin de bewoners een privé slaapkamer hebben, maar andere ruimtes delen – zoals in mijn geval de keuken, tuin, woonkamer, badkamer en washok.

De belangrijkste reden om te kiezen voor gemeenschappelijk wonen was (naast financiële redenen) de gezelligheid die deze woonvorm met zich meebrengt. Mijn huisgenoten en ik hebben er dit jaar al een heel aantal gezellige feestjes, etentjes, barbecues en spelavondjes opzitten. En hoewel samenhuizen soms ook problematisch kan zijn – wat in deze blog ook aan bod zal komen – heb ik geen spijt van mijn keuze om te gaan samenhuizen!

In april ben ik bij Samenhuizen vzw komen werken en ik had eigenlijk geen beter moment kunnen uitkiezen: Samenhuizen gaat namelijk op reis… En ik mag mee! Vandaar dat de eerst volgende blogs vooral over de Samenhuizenreis zullen gaan. Ik zal hierbij als het spreekwoordelijke “groentje” bij Samenhuizen vzw het standpunt van een beginner innemen.

Er zijn namelijk ongetwijfeld een heleboel dingen die ik nog niet weet over gemeenschappelijk wonen, mijn privé-ervaringen als samenhuizer zijn nog maar recent. Dus zal ik vooral schrijven over de dingen die ik zie, hoor en merk, de dingen die me opvallen. En dat zal ik dus in de eerste plaats doen tijdens de Samenhuizenreis in Engeland. Goede blogs zijn alleen nooit eenrichtingsverkeer. Dus als je een vraag / opmerking / aanvulling hebt, laat het ons weten en reageer gerust!