Team Samenhuizen

Het team van Samenhuizen vzw bestaat uit 4 deeltijdse medewerkers in een zelfsturend team die momenteel allen op jaarbasis gemiddeld 23 uren per week werken voor de vzw. 

Sofie - Samenhuizen vzw
Sofie Deberdt - o.a. contactpersoon Oost en West-Vlaanderen, beleidsmedewerker, vormingsmedewerker, organisatie Trefdag

Sofie is stedenbouwkundige en ruimtelijke planner, woont in het Gentse met haar man en een dochter die naar een edelsteen is vernoemd.
In haar professionele loopbaan vooraleer Samenhuizen haar kon strikken bewandelde ze o.a. de gangen van Trage Wegen vzw. Zij is coördineert voor Samenhuizen o.a. het beleidswerk, de contacten met onze huidige 2 'regiokernen' in haar geografische sector en is onze afgevaardigde in Community Land Trust Gent vzw. Haar echtgenoot is de man achter Partago, het elektrisch autodeelnetwerk in het Gentse. "Sharing is caring" moet zowat haar levensmotto zijn.

 
Renée - Samenhuizen vzw
Renée Dekker - o.a. contactpersoon Brussel, communicatiemedewerker, vormingsmedewerker, redacteur website en teksten, grafische vormgeving, contactpersoon media, coördinator WTC kantoor.

Renée is de benjamin van ons team, een Zeelandse jonge dertiger die belachelijk veel diploma's heeft. In volgorde: Master in de Oosterse taal-en letterkunde, een zgn. 'Manama' in 'Conflict & Development' en een Master Journalistiek. Naast onze bestellingen bij de afhaalchinees in vloeiend Mandarijns, is zij coördinator van alles wat met communicatie te maken heeft, tovert met Google Forms en Adobe InDesign en PhotoShop. Woont in Brussel en is betrokken bij de startgroep Cohousing Tatibah.

 
Roland - Samenhuizen vzw
Roland Kums - o.a. contactpersoon Antwerpen en Limburg, eindverantwoordelijke zakelijke coördinatie en 'office manager' van ons Vilvoordse kantoor in De Bres, vormingsmedewerker, beleidsmedewerker, media, computer geek (ICT intern en webmeester van de samenhuizen-websites)

Roland woonde een tiental jaar in gemeenschapshuizen (incl. een villa met sauna) in het Leuvense tijdens en na zijn opleiding tot leraar Engels, aardrijkskunde en zedenleer, die hij ook afrondde met een eindwerk over samenhuizen. Een woord dat overigens dan nog niet bestond, want dat verzon hijzelve tijdens de oprichtingsvergadering van de vzw in 'zijn' gemeenschapshuis Amarieljo. Is trots dat zijn woord nu in VanDale staat, maar gefrustreerd over de opgenomen belachelijke definitie. Woont in Turnhout met vrouw en 3 kinderen en zou graag einde 2020 naar Cohousing Land van Aa verhuizen.

 
Sabrine - Samenhuizen vzw
Sabrine Vanslembrouck - o.a. contactpersoon Vlaams-Brabant en Brussel, eindverantwoordelijke inhoudelijke coördinatie en cöordineert de vrijwilligerswerking, de jaarlijkse Samenhuizendag(en) en de buitenlandse reis.

Sabrine (de R niet vergeten aub), is de senior van ons team. Woonde en werkte langere tijd in Zuid-Amerika en Zweden. Zij kan rustig blijven voortstappen en heel ver geraken, een kwaliteit die ze waarschijnlijk opbouwde door haar vele deelnames aan edities van de jaarlijkse Oxfam Trailwalker. Woonde jarenlang in het Leuvense, maar trok stoute schoenen aan om met een groep anderen een hoeve te kopen in Gingelom (Zuid-Limburg) die ze ze plechtig 't Abtshof noemden.