Toen je mocht gluren bij de buren

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei was het weer zover: de 6e editie van de Samenhuizendag! Overal in Vlaanderen en Brussel openden gemeenschappelijk wonen-projecten hun deuren voor geïnteresseerden. Een uitgelezen kans om sfeer te gaan opsnuiven en eens binnen te kijken bij verschillende projecten.

De fanatieke Samenhuisliefhebber kon deze editie van de Samenhuizendag zijn hart ophalen: je kon al op vrijdag 20 mei terecht op de Samenhuizen Inspiratiedag die plaatsvond in Tielt. Deze dag was gericht op lokale besturen met als thema gemeenschappelijk wonen in de kern: “nieuw” wonen op oude plekken. Verschillende experts uit het veld gaven er hun visie op gemeenschappelijk wonen in West-Vlaanderen, waaronder ook de voorzitter van Samenhuizen vzw Luk Jonckheere.

Op zaterdag en zondag 21 en 22 mei stelden dan weer samenhuisprojecten in heel Vlaanderen en Brussel hun deuren open voor bezoekers. Wist je dat er een recordaantal woongemeenschappen meedeed dit jaar? 45 stuks, een aantal waar wij fier op zijn! In totaal bezochten ongeveer duizend bezoekers de Samenhuizendag. We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en inspiratie heeft kunnen opdoen. 

Zaterdag 22 mei was voor de Cohousing De Schilders in het Gentse Sint-Amandsberg een heel speciale dag: de cohousing werd er feestelijk geopend na jaren van plannen en bouwen. De lokale pers was dan ook aanwezig om dit bijzondere moment mee te maken en vast te leggen. 

Het mindere weer weerhield ook op zondag de mensen er niet van om de Samenhuizendag te bezoeken. Zo waren de twee stadswandelingen die georganiseerd werden door Brukselbinnenstebuiten en Wonen in Brussel in samenwerking met Samenhuizen vzw volzet. En volgend jaar hopen we natuurlijk nog meer bezoekers te verwelkomen! Bedankt aan alle gemeenschappelijk wonen-projecten die hun deuren open stelden voor het publiek, zonder jullie was deze dag tenslotte onmogelijk. Tot volgend jaar!

Bekijk hier alle foto's in ons album op Facebook.

Categorie: