Verslag studiereis cohousing

Van 29 mei tot 2 juni organiseerde Samenhuizen vzw een 5-daagse studiereis naar Duitsland en Denemarken om belangstellenden te laten kennismaken met een gevarieerd palet aan cohousing en co-wonen projecten.

 

Met een gemengd gezelschap (individuele initiatiefnemers, middenveld verenigingen, sociale woningbouw, architecten, ...) bezochten we een tiental woongemeenschappen in de regio Hamburg-Lübeck (D) en op het eiland Sjaelland (DK). Er waren grotere en kleinere projecten, in de stad of op het platteland, meestal met een sociale mix, .. We bezochten een bijna volledig zelfvoorzienende woon-werkgemeenschap, een ecodorp, cohousings die al meer dan 30 jaar bestaan en heel erg jonge projecten,... Voor elk wat wils.

Het volledige reisverslag kan je hier downloaden.

In mei of juni 2015 organiseren we een volgende studiereis van 5 dagen (4 nachten). Prijs zal vermoedelijk weer rond de € 400 zijn, vervoer, overnachtingen in jeugdherbergen en maaltijden inbegrepen. Indien je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden kan je dat even laten weten via info@samenhuizen.be.

Categorie: