Vertoning docu "Plannen voor plaats", Brussel

donderdag, 17 mei, 2018 - 19:30

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Want hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ons ook bekend: door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte steeds schaarser, we rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen.

Een manier om compacter te wonen zonder verlies van comfort of privacy is cohousing. Samenhuizen vzw toont na de documentaire kort wat cohousing is, hoe men in cohousings bewuster omgaat met ruimte en waar in Brussel zich al zulke (opstartende) projecten bevinden. We laten je ook meteen zien waar in Brussel je zulke projecten met eigen ogen kunt gaan bewonderen tijdens de Samenhuizendag (19 en 20 mei)

Tip: kom een beetje vroeger, dan kun je nog de tentoonstelling compact wonen in Brussel-centrum meepikken. Die werd gemaakt door studenten architectuur van Sint-Lucas en bevindt zich op de begane grond. 

Wanneer? Donderdag 17 mei van 19u30 tot 21u30. Inschrijving is verplicht via de website van Muntpunt

Waar?

Muntpunt - zaal De Wolken (5e verdieping)
Munt 6
1000 Brussel