Cohousing
Bewoond

Cohousing Eikenberg

type bewoners
Gemengd
aantal units
18
adres

Eikenberg 27
8310 Brugge
België

contactpersoon
Rika Savat
telefoon

Op 21 mei stellen wij ons project van 10u tot 17u. We voorzien een presentatie en meerdere rondleidingen. ’s Middags kan je genieten van een lichte vegetarische lunch en onze bar is doorlopend open. Er is ook gelegenheid om met bewoners van gedachten te wisselen. Via deze link kan je inschrijven.

Wij zijn een sociaalinclusieve en ecologische woongemeenschap met 18 wooneenheden in de groene rand van Brugge: 6 gezinswoningen en 12 appartementen, verdeeld over 4 blokken rond een centraal plein. Daarvan zijn er 12 eigenaren-bewoners en 6 huurwoningen, waarvan 3 via Wooncoop. De totale oppervlakte bedraagt 4.018m² + een aanpalend bosje van 1.200m².

De woningen zijn compact en passief gebouwd en hebben zonnepanelen en een warmtepomp, waarvan 7 ook een geothermische diepteboring. We maken geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Naast onze privéwoningen beschikken we ook over een groot gemeenschappelijk paviljoen. Het omvat enkele multifunctionele zaaltjes, een keuken, twee logeerkamers met badkamer en een hobbyruimte. De benedenverdieping is rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenschappelijke voorzieningen: een wasplaats, een grote kelder, een atelier (in aanbouw) en meerdere fietsenbergingen.

We stimuleren elkaar om ecologisch en sociaalinclusief te leven, we stappen en trappen en proberen de auto zo weinig mogelijk te gebruiken. Er is maximale opvang en gebruik van hemelwater zowel van de gewone daken als van de 9 extensieve groendaken.

De bewoners (25) zijn een mix van gezinnen met jonge kinderen (13), alleenstaanden en koppels, tussen 0 en 73 jaar oud.

Rolstoeltoegankelijkheid
Ja (benedenverdieping)
inschrijven?

Foto's