Cohousing
Startgroep met site

Cohousing Ekelen

type bewoners
Gemengd
aantal units
25
adres

Ekelstraat z/n
2200 Herentals
België

contactpersoon
Ann Van Roy
telefoon 0491 897883

Cohousing Ekelen is een coöperatief woonproject in samenwerking met wooncoop, waardoor je geen huurder bent of eigenaar, maar coöperant.  Je geniet van het beste uit twee werelden en cohousing is niet meer voorbehouden aan de happy few.
Ons project wil divers, inclusief en intergenerationeel zijn, en bevindt zich in de groene setting van de wijk Wuytsbergen-Ekelen, op wandelafstand van het treinstation van Herentals.  
In drie gebouwen met elk drie bouwlagen voorzien we in totaal 25 units van verschillende omvang, geschikt voor één tot zes personen.  Op dit ogenblik zijn er nog een drietal units beschikbaar, met drie of vier slaapkamers, ideaal dus voor een gezin.
Daarnaast is er een gemeenschappelijk paviljoen (500 m²) met eet- en leefruimte, logeerkamers, een speelzolder voor de kinderen, een telewerkplek voor wie van thuis uit kan en mag werken.

De cohousing wordt gebouwd op een terrein van 9000 vierkante meter dat uitgebreide speelmogelijkheden zal bieden voor kinderen, en zal beschikken over een moestuin, een kruidentuin, een zwemvijver...

We kiezen nadrukkelijk voor voor hernieuwbare energiebronnen, voor circulaire bouwmaterialen, en voor een levensloopbestendig ontwerp.
We hopen dat we in het najaar van 2022 met de bouw kunnen starten, en de bewoning voorzien we vanaf winter 2023-2024.

Tijdens het samenhuizenweekend 2022 verwelkomen we je graag op zaterdag 21 mei vanaf 14:00, voor een speelse kennismaking met Cohousing Ekelen en wooncoop.  Ook kinderen zijn dus op die dag meer dan welkom!

Te bezoeken
  • Alleen zaterdag
Rolstoeltoegankelijkheid
De site zal rolstoeltoegankelijk zijn, met één unit geschikt voor een rolstoelgebruiker. Aan de samenhuizendag kan door rolstoelgebruikers deelgenomen worden.

Foto's