Cohousing
Bouwfase

Cohousing Huize Meer Dan Ik

type bewoners
Gemengd
aantal units
10
adres

Hoogstraat 86
3600 Genk
België

contactpersoon
Inge Martens
telefoon +32 474/780 320

Cohousing "Huize Meer Dan Ik" is op dit moment een kerngroep van 2 mannen en 3 vrouwen. Wij zijn samengekomen door gerichte en toevallige ontmoetingen. We hebben gekozen om via wooncoop samen te wonen, omdat we heel wat supporters hebben, en ook nog extra mogelijke bewoners willen aantrekken.

We hechten veel belang aan zorgzaam samenleven en omgaan met elkaar. Dit betekend naar elkaar omkijken en in de mate van het mogelijke elkaar bijstaan wanneer het nodig is.

We hebben ieders visie, droom en toekomst samengevoegd voor het Cohousing Project "Huize Meer Dan Ik". We hebben gekozen om samen te gaan wonen met elk een eigen privaat appartement waar ieder zijn nodige voorzieningen heeft. Toch hebben we heel wat gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers: Een leef- of ontmoetingsruimte met keuken, een was- en bergruimte, een hobbukamer, een logeerruimte met badkamer, fietsenstalling en ook een gezamenlijke tuin met terras. Op die manier stimuleert het gebouw heel wat ontmoetingskansen. Naast het delen van ruimte, delen we ook fietsen, wasmachines, tuin- enwerkmateriaal. En natuurlijk doen we ook aan autodelen!

Er zijn in totaal 10 unites waarvan 2 studio's, 5 appartementen met 1 slaapkamer en 3 appartementen met 2 slaapkamers, ons project richt zich vooral op senioren, medioren, alleenstaanden en gezinnen met ouder- of jong volwassen kinderen

Om overleg en de nodige afspraken vlot te laten verlopen doen we aan creatieve groepvorming. Met een open oor en oog op de buurt en Genkse leefwereld wil de groep zich ook inzetten voor sociale contacten en projecten.

Wooncoop als betrouwbare partner

Wooncoop is een coöperatieve vennootschap gespecialiseerd in collectief wonen. De coöperatie is eigennaar en bouwheer van het pand, en wij zijn mede-aandeelhouders of coôperanten. Op die manier hebben we heel veel inspraak in de bouw van ons project. zo werken we nauw samen met onze gekozen Genkse architecten Froyen P. en Cerulus L.

Ook na de bouwe beheert wooncoop de woningen door ze te verhuren aan de bewoners-coôperanten. Eigenlijk huren we bij onszelf. Dit model is een alternatief voor kopen en verhuren waardoor de harde grens tussen beiden verdwijnt.

Hoe meer kapitaal je als aandeelhouder inbrengt, hoe lager de maandelijkse kosten om te wonen. Daarnaast kan je ook maandelijks kapitaal opbouwen zodat op termijn je huurprijs verlaagt. En wat nog leuker is, is dat ook familie, vrienden en buitenstaanders aandelen kunnen kopen als "achterban". Hoe meer achterban inbreng, hoe lager de huurkost. Het klinkt ingewikkeld, maar je kan dat allemaal eens bekijken via de rekentool van wooncoop op hun websitz: www.wooncoop.be/rekentool

 

De opendeurdag is enkel op zaterdag 21 mei 2022 van 14u tot 17u. Deze zal doorgaan op ons toekomstig adres Hoogstraat 86, 3600 Genk. De kerngroep zal jullie verwelkomen met een drankje en gebakje, We geven uitleg over ons project en de bouwplannen, deze kunnen ter plaatse bekeken worden. Met plezier beantwoorden we uw vragen en er zal ook uitleg geven worden over "Wooncoop"

Indien u ons project wil bezoeken graag even een mailtje naar: inge.martens1965@hotmail.com

Hebben we uw nieuwsgriegigheid gewekt, heb je interressen om als bewoner in te stappen of wil je weten wat een Cohousing juist is. We ontvangen u met veel plezier 

Rolstoeltoegankelijkheid
Op dit moment moeilijk toegankelijk , het toekomstig gebouw is welk rolstoel toegankelijk
inschrijven?

Foto's