Cohousing
Bewoond

Cohousing Tuin van Padua

type bewoners
Gemengd
aantal units
18
adres

Louis Van Houttestraat
9050 Gent
België

contactpersoon
telefoon

Woonproject Tuin van Padua is een duurzaam, sociaal en toegankelijk woonproject in en rond een voormalige kerk in Gentbrugge.

In de Louis Van Houttestraat  wonen 18 gezinnen samen rond wat voorheen de kerk Sint Antonius van Padua was. In de kerk werd een box-in -box geplaatst waar we samen vergaderen, koken , eten en feesten, waar de kinderen kunnen spelen,…

Bovenop de box is een bib, twee logeerkamers, telewerkruimte, …Daarnaast delen we ook de wasruimte, een werkatelier, de tuin en het dakterras. Daarnaast heeft ieder gezin zijn eigen woning; behalve de kerk werd het oude schoolgebouw gerenoveerd, de andere woningen  - waarvan deel houtskeletbouw – zijn nieuw.

 

Bij het bouwen werd veel aandacht besteed aan ecologische bouwprincipes, oa werden de buitenmuren met kalkhennep geïsoleerd , een erg arbeidsintensief gebeuren maar goed voor de groepsgeest 

Wil je graag een kijkje komen nemen op de site, in de kerk, of enkele woningen? Wil je iets meer weten hoe wij het samenleven dagdagelijks vorm geven? Kom dan gerust af op de samenhuisdag op zaterdag tussen 10 uur en 17 uur.

Ieder uur is er een rondleiding, napraten kan aan de bar in de kerk. Graag vooraf inschrijven.

Te bezoeken
  • Alleen zaterdag
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
inschrijven? Ja

Foto's