Huisdelen
Bewoond

De Bereklauw

type bewoners
Gemengd
aantal units
15
adres

Bieststraat 100
3020 Herent
België

contactpersoon
Gosse Bereklauw
telefoon 0470260448

De Bereklauw °1972 
- een ecologische leefgemeenschap te Herent.

.

De Bereklauw is een alternatieve, zelfvoorzienende leefgemeenschap voor een 20-tal bewoners en zeer veel bezoekers. Initiatiefnemer is de Gosse. Zonder enige noemenswaardige steun van de overheid, biedt hij al meer dan 40 jaar lang gratis kost en inwoon aan mensen die hun plek niet vinden in de maatschappij. Daklozen, ex-gedetineerden, vluchtelingen, ex-psychiatrisch patiënten en mensen die alternatief en duurzaam willen leven, wonen en werken er samen in een los verband, zonder al te veel regels.

.

In 2018 is de Stichting De Bereklauw opgericht om ervoor te zorgen dat deze unieke vrijhaven kan blijven verder bestaan en ook in de toekomst een voortrekkersrol kan blijven spelen in de ontwikkeling van alternatieve vormen van samenleven.

.

De Bereklauw is een uitgesproken ecologisch en sociaal project. Ook de preservatie van ambachten en technieken staan er centraal. Om al dit mogelijk te maken zet de gemeenschap erg in op het gebruik van recupmaterialen en hergebruik. 

.
Opgepast! We vragen de bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer af te zakken.
Parkeren is mogelijk in de Vlietstraat. Er is beperkt ook parking in de gemeenschap, we behouden deze liefst voor hulpbehoevenden en bewoners.

Rolstoeltoegankelijkheid
De Bereklauw is moeilijk toegankelijk vanwege de aardewegen en hellingen. Neem contact met ons op voor hulp!
inschrijven?

Foto's