Cohousing
Bewoond

De Groene Doening

type bewoners
aantal units
4
adres

beentjesstraat
9850 Poesele (Deinze)
België

contactpersoon
ruth vandekerkhove
telefoon 0486853907

De Groene doening is een woongemeenschap in Poesele, een klein dorp tussen Gent, Deinze en Aalter.

De gemeenschap bestaat uit een tiental enthousiastelingen tussen de 7 en 62 jaar met goesting om samen een plek te creëren waar we zorg dragen voor onszelf, de ander en wat ons omringt.

Wij worden warm van verbinding, ecologie, DIY-verzorgingsproducten, duurzaamheid, permacultuur, zelfvoorziening, herbruikbare energie, een ethische bank, lokale en bio-voeding, brood bakken, composttoilet, … Bewustzijn is een rode draad in onze keuzes.

We delen en inspireren elkaar om deze visie waar te maken.

Onze thuis ligt in het landelijke Poesele, een van de kleinste dorpen van Vlaanderen. Het domein is 5250m² en omvat een woonhuis, 2 gîtes, atelier, schuur, schapenstal, workshopruimte, boomgaard, amfibiënpoel en een zee van plek om te tuinieren en een permacultuuroase te creëren. Ons groen paradijs biedt heerlijke overvloed die we creatief verwerken tot allerlei lekkers. Inmaken, drogen, fermenteren, we experimenteren er op los.

In het huis wonen een vijftal mensen. Op de eerste verdieping worden 3 onbemeulde kamers verhuurd. Er is een bemeubelde kamer met lavabo die ook voor kortere periodes verhuurd wordt. De ruime badkamer met wc, goed uitgeruste keuken en eetplaats, de living (met houtkachel) en kelder zijn gemeenschappelijke ruimtes voor de bewoners van het huis. Overal in het huis zijn authentieke patroontegels of houten vloer.   

De kamers worden verhuurd aan €400/maand (16m²) en €420/maand (21m²) zonder EGW. Internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.

De gites zijn twee aparte woonunits met elk hun eigen charme. Een gite (80m²) geeft zicht op onze prachtige berk, de grotere gite (96m²) geeft zicht op de tuin en er is een houtkachel.    De living en keuken bevinden zich bij beiden op het gelijksvloers, de badkamer en slaapkamer zijn op de eerste verdieping.  Ook hier zijn er overal authentieke patroontegels of houten vloer.

De huurprijs voor de gites bedraagt respectievelijk €640 en €670. EGW zit hier niet inbegrepen. Internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.

Er is ook nog het 'zomerhuis'. Dit is de werkruimte van Veer & Vlam. Het zaaltje (80m²) kan voor privédoeleinden door zowel  bewoners als externen gebruikt/gehuurd  worden.

Het huis ligt in een rustige straat, zone 30.

Op 2,5 km bevindt zich het centrum van Nevele met winkels, banken, cafés en een heel goeie frituur. 

Graag verwelkomen we mensen die verbinding en duurzaamheid belangrijk vinden en goesting hebben om zich te engageren in de tuin/onderhoud van het domein.

Lijkt het iets voor jou/jullie?

Maandelijks, op de eerste zaterdag van de maand, organiseren we een werkdag waar bewoners en bezoekers de handen uit de mouwen steken. Om 10u start er dan ook een infomoment voor geïnteresseerden.

Op facebook vind je meer foto's en info over welke ruimtes op dit moment vrij zijn. Bij video's vind je er ook een powerpointvoorstelling die meer info geeft over het project.

Warme groet,

De Groene Doeners

PS We nemen deel aan de samenhuizendag 2022. Op zondag om 10u30 is er een infomoment dat ongeveer anderhalf uur duurt. 

Rolstoeltoegankelijkheid
Ja, Sommige ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Op dit moment is er geen kamer vrij op de benedenverdieping
inschrijven?

Foto's