Cohousing
Bewoond Bouwfase

Gumm cohousing

type bewoners
Gemengd
aantal units
25
adres

Kerkhoflei 43-45
2800 Mechelen
België

contactpersoon
telefoon

Cohousing project in Mechelen dat een thuis biedt aan 25 gezinnen: jong en oud, alleenstaanden, koppels en gezinnen met kinderen. De meeste woningen zijn ondertussen bewoond, de laatste bewoners verhuizen deze zomer. Waarden zoals ecologie, architectuur en samenwonen staan centraal.

 

Gumm is echter meer dan cohousing alleen! Er is ook het oude kerkgebouw dat we omvormen tot de gummzaal. Om onze gummzaal om te bouwen tot een multi­functionele plek vol mogelijkheden, zijn er heel wat infrastructurele ingrepen nodig. Met het volledig project van Gumm cohousing deden we mee aan Paraat voor het Klimaat in 2020. En hiervoor organiseerde we in 2021 ook een crowdfunding met een focus op de gummzaal. We verzamelden hiervoor extra budget om een nieuwe vloer en vloerverwarming aan te leggen. Zo wordt de verwarming meer klimaatneutraal. Daarnaast gaan we ook de akoestiek verbeteren door een akoestische spuitpleister te laten aanbrengen. Op die manier worden de mogelijkheden in de zaal sterk uitgebreid.

 

Bovendien verbouwen we niet alleen onze gebouwen, momenteel transformeren we ook de oude speelplaats en pastorietuin tot een groene long: de gummtuin. Dit gaan we doen:

  • In een groene oase bieden we kansen voor meer biodiversiteit, waterinfiltratie, gezonde lucht en een betere levenskwaliteit voor de buurt.
  • Samen met de buurt organiseren we activiteiten die het buurtleven en ontmoeting versterken.
  • Door samenwerking met o.a. de scouts en stad Mechelen vergroten we de impact van de ontharding.
  • We kijken verder dan ons eigen perceel en zoeken verbinding met omliggende gebieden en organisaties.

We doen dit niet alleen: samen met Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, Scouts Sint-Gummarus en Gidsen OLV en Stad Mechelen creëeren we voor de buurt groen en zuurstof. We doen dit voor passanten om van te genieten, voor kinderen om in te spelen en voor organisaties om activiteiten te organiseren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitvoeringsplannen

Rolstoeltoegankelijkheid
Nee
inschrijven?

Foto's