Cohousing
Bewoond

L'Ilôt Picard

type bewoners
Gemengd
aantal units
22
adres

Picardstraat 204
1080 Molenbeek
België

contactpersoon
Lut Verstappen
telefoon

Onze cohousing omvat 22 woningen van 1, 2 of 3 slaapkamers. Onze huizen zijn passiefwoningen, dus sterk geïsoleerd en met laag energiegebruik. We hebben zonnepanelen en het regenwater wordt herbruikt.

We delen een grote keuken en een kleiner lokaaltje, naast een gemeenschappelijke wasruimte en twee fietsstallingen. We hebben ook een grote tuin die we samen onderhouden, een terras met een BBQ, twee kippen en een plonsbadje.

We zijn allemaal huurders, dus dat betekent dat de samenstelling van onze gemeenschap nogal variabel is. Momenteel zijn er een 5-tal gezinnen en enkele alleenstaanden, sommige met, andere zonder kinderen. In een 10-tal appartementen wonen jonge professionals die de huur delen.

De eigenaar stimuleert ons om te investeren in een gemeenschapsleven, oa door 1% van de huuropbrengst terug te storten in een soort fonds waarmee wij materiaal kunnen aankopen of activiteiten organiseren die de cohesie versterken.

Op ons terrein is ook een consultatiebureau gelegen van ONE (Fr-talige Kind & Gezin), wat de deur tot de buurt letterlijk wat opent.

We zijn gelegen in een levendige en zeer diverse wijk van Molenbeek, de Havenwijk, vlakbij Tour & taxis en op 2 km van het centrum van BXL Stad. Er beweegt veel in de buurt en we trachten regelmatig deel te nemen aan projecten of events mee te organiseren.

Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
inschrijven?

Foto's