Cohousing
Startgroep met site

Vosberg Cohousing

type bewoners
Gemengd
aantal units
33
adres

Mechelsesteenweg 82
1970 Wezembeek-Oppem
België

contactpersoon
Jorn Verbeeck
telefoon 0474 840 662

We zijn een meertalige groep enthousiastelingen die in het voormalige Passionistenklooster in Wezembeek-Oppem een nieuw leefproject op poten zet. Om en bij de 30 gezinnen (50 volwassenen en een twintigtal kinderen) van verschillende leeftijden hebben elkaar rond dit project gevonden.

We komen van verschillende achtergronden en leerden elkaar kennen tijdens het tot stand komen van dit project. We delen een gemeenschappelijke visie en werken samen om het tot leven te brengen in deze plek die ons samenbrengt.

Ons leefproject bestaat enerzijds uit een cohousingproject. Dit houdt in dat elk huishouden over haar eigen individuele unit zal beschikken en  we daarnaast verschillende gemeenschappelijke ruimtes delen (zoals bijvoorbeeld een wasplaats, de tuin en ontspanningsruimtes). Daarnaast voorzien we in ons cohousingproject een aantal solidaire woningen voor sociaal kwetsbare personen, vooral senioren. Anderzijds willen we nauw verbonden zijn met onze buren en met de wijdere omgeving. Daarom voorzien we ook ruimtes voor externe initiatieven, met plaats voor artistieke, sociale en duurzame projecten.

Onze aanpak bevordert diversiteit, door volledige toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, een mix van generaties en talen, , en veelzijdige ruimtes…

Tijdens de samenhuizendagen kan je zowel op zaterdag als op zondag van 12.30 tot 20.00 binnen springen. Rondleidingen om 14.00, 15.00 en 16.00 uur, verder een boogschuttersparcours, luchtkastelen en een openluchtbar. Het programma wordt gedeeld via facebook.

Rolstoeltoegankelijkheid
Volledig rolstoel toegankelijk
inschrijven?

Foto's