Cohousing
Startgroep met site

Vosberg Cohousing

type bewoners
Gemengd
aantal units
33
adres

Mechelsesteenweg 82
1970 Wezembeek-Oppem
België

contactpersoon
Jorn Verbeeck
telefoon 0474 840 662

We zijn een meertalige groep enthousiastelingen die in het voormalige Passionistenklooster in Wezembeek-Oppem een nieuw leefproject op poten zet. Om en bij de 30 gezinnen (50 volwassenen en een twintigtal kinderen) van verschillende leeftijden hebben elkaar rond dit project gevonden. We hopen in 2025 te kunnen intrekken.

We komen van verschillende achtergronden en leerden elkaar kennen tijdens het tot stand komen van dit project. We delen een gemeenschappelijke visie en werken samen om het tot leven te brengen in deze plek die ons samenbrengt.

Ons leefproject bestaat enerzijds uit een cohousingproject. Dit houdt in dat elk huishouden over haar eigen individuele unit zal beschikken en we daarnaast verschillende gemeenschappelijke ruimtes delen (zoals bijvoorbeeld een wasplaats, de tuin en ontspanningsruimtes). Daarnaast voorzien we in ons cohousingproject een aantal solidaire woningen voor sociaal kwetsbare personen, vooral senioren. Anderzijds willen we nauw verbonden zijn met onze buren en met de wijdere omgeving. Daarom voorzien we ook ruimtes voor externe initiatieven, met plaats voor artistieke, sociale en duurzame projecten.

Onze aanpak bevordert diversiteit, door volledige toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, een mix van generaties en talen, en veelzijdige ruimtes…

Tijdens de Samenhuizendagen 2023 zijn we op zondag tussen 13-17h ter plaatse. Kom snuisteren op onze brocante van antieke meubels en kleinere voorwerpjes. Of neem een koffie en stukje lekkers en geniet van onze dorpsplein. Tweetalige rondleidingen in het gebouw starten om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Verschillende Vosburgers zijn ter plaatse en beantwoorden graag jullie vragen. 

Rolstoeltoegankelijkheid
Volledig rolstoel toegankelijk
inschrijven?

Foto's