Blogs

BOOKREVIEW | Cohousing for life. A practical and personal story of earthsong eco-neighbourhood - Robin Allison

Bernard
Geplaatst op  

28/03/2023

Onze medewerker Sabrine las het boek Cohousing for life. A practical and personal story of Earthsong eco-neighbourhood van Robin Allison en schreef hierover een korte review:

Dit boek geeft het volledige en persoonlijke verhaal van het ontstaan en de ontwikkeling van de eerste cohousing in Nieuw-Zeeland: Cohousing Earthsong.

De schrijver is Robin Allison, architect en initiatiefnemer. Ze overloopt tot in detail alle elementen die nodig zijn om tot de realisatie te komen. Een eco-vriendelijke cohousing op de wereld zetten vergt tijd en doorzettingsvermogen, ook aan de andere kant van de wereld.
Daarbij gaat de schrijver de doorleefde moeilijke momenten niet uit de weg: de reflecties over macht en leiderschap, de groei van een groep individuen naar een hechte groep buren, het failliet van aannemers tijdens het project, …

Het is een verhaal dat voor diegenen die bezig zijn met de ontwikkeling van een project veel herkenning geeft en voor diegenen die eraan willen beginnen veel inspiratie. Aangenaam leesvoer.