Woongemeenschap

Withoef aan de Heide zoekt een nieuwe bewoner

Geplaatst op  

07/06/2024

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Kalmthout
Bedrag
€460 huur + € 150 gem. kosten

Beschrijving

Wij zoeken een nieuwe bewoner in het landelijk gelegen woningdeelproject "Withoef aan de Heide" ten noorden van Antwerpen. De locatie is een droom: onze tuin grenst aan de  Withoefse Heide die overgaat in de Kalmthoutse Heide en we wonen op 800 m van het treinstation van Heide (op 23 minuten ben je in Antwerpen), winkels en horeca.

De kamer

Deze ligt op de 1e verdieping, is 14 m² groot en heeft een ingemaakte kast. De kamer ligt aan de achterkant van de woning. Buiten het prachtige zicht op de tuin ontwaak je ’s morgens met meerdere vogels (mezen, spechten, boomklevers enz., en zelfs een buizerd af en toe!). Je deelt een badkamer met douche en dubbele lavabo met 1 andere bewoner.

Het huis

Een zeer ruime en gezellige villa, omringd door een fantastische tuin, 360 graden groen. Er zijn 6 slaapkamers en 3 badkamers, verdeeld onder 6 bewoners. Gemeenschappelijk is er een zeer ruime living met een kleine en een grote zithoek, een groot terras, een grote tuin met zonneterras, een heel ruime garage met plaats voor oa je fiets, een wasplaats met 2 wasmachines, een apart zaaltje om eventueel van thuis uit te werken of privé bezoek te ontvangen en voldoende parkeerplaats voor het huis. Stap door het poortje achteraan de tuin en je zit meteen midden in de prachtige natuur. Het wandelpad Vlinder brengt je op 10 minuten naar de hoofdingang van het Grenspark De Kalmthoutse Heide.

De bewoners

Je hebt vijf super toffe huisgenoten, drie vrouwen en twee mannen. De 2 jongsten zijn begin 40,  er zijn twee jonge actieve zestigers en een kwieke zeventiger. De meesten werken in de week - sommige van thuis uit, andere buitenshuis. In het weekend wordt er (vaak samen) in de tuin geklust, genieten we van het groen en de natuur, komen familie en vrienden op bezoek.

Elke avond wordt er samen gegeten, er is een kookbeurtverdeling. Er wordt aan iedere bewoner gevraagd om minstens een keer per week te koken en dan ook boodschappen te doen. Voor het poetsen van de gemeenschappelijke ruimtes is er elke week een poetshulp.

Wie wij zoeken

Iemand die positief in het leven staat en graag de handen uit de mouwen steekt. Het is de bedoeling dat onze nieuwe huisgenoot minstens 1 maal (max. 2 maal) per week een kookbeurt op zich neemt. Ben je handig en heb je groene vingers is dat mooi meegenomen. Ervaring met samenhuizen is geen must. Goed communiceren en constructief meedenken in het gezamenlijke project is dat wel. Het is belangrijk voor ons dat je regelmatig deel uitmaakt van onze gemeenschap (dus niet iemand die enkel een plek zoekt om af en toe te landen). Bij voorkeur zoeken we iemand op lange(re) termijn.

Weet dat er slechts 1 domicilie adres is en wij een gezamenlijke huishouding voeren. Wie een vervangingsinkomen heeft zal aanzien worden als samenwonend.

Wil je graag bijkomende info kan je telefonisch contact opnemen met Annick op het nr 0474/78.49.20. Zij was in december 2023 Samenhuizer van de maand. Lees hier het interview.

Zegt onze plek jou iets verwachten wij een mailtje op annick.annaert@skynet.be. Graag vernemen wij dan van jou hoe jij in het leven staat, wat jou aanspreekt in onze manier van samenhuizen en op welk vlak jij je talenten kan en wil inzetten.

contact

annick.annaert@skynet.be
https://www.facebook.com/withoefaandeheide